Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
festival 'Nosaltres' · CLACK festival 'Nosaltres' · CLACK
FESTIVAL 'NOSALTRES'
El festival Nosaltres és una iniciativa de Clack que neix l'estiu de l'any 2020 amb un objectiu principal: la retrobada cultural post-covid, específicament arrelada a Mataró, que es materialitza a través de tres conceptes com a eix vertebral del projecte: comunitat, renaixement i resistència. D'aquests tres, el de 'resistència', que evocava la trinxera a la qual la cultura es va veure abocada per tal de sobreviure després del confinament pandèmic, va ser el concepte entorn al qual va girar la primera edició del festival. Seguint la línea marcada per aquest triple eix conceptual, aquesta segona edició del Nosaltres desenvoluparà el concepte 'comunitat', al voltant de la importància de viure el festival en primera persona del plural.

Si l'objectiu d'aquella primera edició de l'any passat va ser irrompre a Mataró per liderar la retrobada cultural en un context històric on Clack va pensar que calia fer aquest pas a la ciutat com a servei públic, en aquesta segona edició del 2021 el festival pretén anar més enllà, sense perdre la identitat artesanal i de petit format, per:

a) Consolidar el Nosaltres com a proposta de #CulturaSegura de referència a Mataró i, en la mesura del possible, obrir els horitzons del festival al Maresme.
b) Projectar el festival, de cara a la ciutadania, com a servei públic cultural de qualitat imprescindible en el context de l'estiu.
c) Feminitzar de manera transversal el Nosaltres, tant als escenaris com darrere d'ells.
d) Fer protagonista la comunitat, determinant i transversalment, de la identitat del festival com a element diferencial del mateix respecte d'altres iniciatives anàlogues.

El cicle està pensat com un conjunt d'activitats culturals de petit aforament d'entre 60 i 100 persones a l'aire lliure. Els tipus d'acte que programarem seran diversos: des d'un recital de poesia, a un espectacle de dansa, passant per xerrades i concerts en acústic. Cada dijous de l'1 de juliol fins el 26 d'agost, oferint dues o tres sessions depenent de la proposta. Seran propostes diverses i interseccionals, basades en eixos com l'art, el feminisme o la transformació social. En horari vespertí però de durada limitada, per una convivència adequada amb els veïns. Enguany encetem el +Nosaltres, que els dissabtes 17 de juliol i 7 d'agost oferiran nits de cultura km 0 al Pati de Can Boet i al Pati de Torre de Can Palauet respectivament.

El Nosaltres és el símbol de la retrobada, del recomençar, i sobretot, d'una manera d'entendre la cultural local molt més reivindicativa, activa i en xarxa.


Retiment de comptes

El Nosaltres vol ser un exemple de transparència. El retiment de comptes serà públic, i els ingressos i despeses globals del festival es publicaran al web oficial setmanes després de la seva finalització.

L'1% dels ingressos del festival es destinaran íntegrament al Fons Solidari Nosaltres. Aquest fons serà donat a entitats mataronines que treballin per garantir les primeres necessitats socials dels ciutadans i ciutadanes amb més dificultats, concretament a Càritas Interparroquial Mataró i Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme de Mataró.


Un festival segur

L'organització prendrà múltiples mesures per garantir la higiene i la seguretat sanitària. El Nosaltres prendrà les següents prevencions d'acord amb la normativa vigent:

· Ús de mascareta i neteja regular de mans de l'equip tècnic.
· Es garantirà un aforament limitat força inferior del màxim permès.
· L'aforament i la disposició del seients compliran les distàncies de seguretat requerides.
· L'accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i sota control del personal d'acomodació per garantir la distància de seguretat.
· El servei de begudes del festival se situarà en un extrem sense refrigeració mecànica. Podeu portar-vos el menjar de fora o bé podeu aprofitar l'àmplia oferta gastronòmica de Mataró.


Les entrades

Amb l'objectiu de garantir l'accés a tota persona que vulgui gaudir de la proposta del Nosaltres, de forma general s'oferirà una entrada a tres preus (5-10-15€). Això permetrà no només un accés més equitatiu, sinó possibilitar que aquella persona que ho vulgui pugui col·laborar amb una entrada més alta per a fer sostenible la iniciativa del festival.

Els menors de 3 anys no paguen. Els menors d'edat hauran d'entrar amb un tutor legal o adult autoritzat.

Si les entrades no s'han esgotat en la venda online, es posaran les restants a la mateixa taquilla del festival des de 30 minuts abans de l'espectacle. Es podran comprar en efectiu o targeta de dèbit/crèdit.

Aquí pots comprar de forma anticipada la teva entrada a tots els espectacles del Nosaltres. No et quedis sense!


Qui som

Una iniciativa de: Clack
Amb la coorganització de: Ajuntament de Mataró
Amb la col·laboració de: Aiguamoll Records; Associació de Veïns del Pati de Can Marchal-Eixample, Associació Ventura Ametller; Aula de teatre de Mataró; Buc de Llibres, SCCL; Casa de la Música de Mataró; Cita Flamenca; Codetickets; Coop Maresme; Dòria Llibres; Folk You, SCCL; La Feixa, SCCL; La Montnegre cervesera, SCCL; La Veu de Cerdanyola; Mataró Cultural; Mataró|Art|Contemporani; Mics BCN; Microscopi; Musicop, SCCL; Unió de Cooperadors de Mataró i Visual Sonora, SCCL
Amb el patrocini de: Aigües de Mataró, Aliança Mataró, Assolim Alimentària, Col·lectiu Ronda, Facto Cooperativa, Finques Pous, Mataró Neta i Moritz
Mitjans col·laboradors: Capgròs, Mataró Audiovisual i iCat

Directors: Eloi Aymerich i Cristina Madrid
Producció tècnica: Cristina Madrid [cristina@clack.cat]
Premsa: Marina Rodríguez [marina@clack.cat]
Fotografia: Marta Illa i Andrea Rigalós


w. nosaltres.clack.cat
instagram. @NosaltresFest #NosaltresFest
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.