Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Clack estrena 'Les Resilients' al Foment Mataroní i al 33 aquest diumenge dia 8 · CLACK
3/3
CLACK ESTRENA 'LES RESILIENTS' AL FOMENT MATARONÍ I AL 33 AQUEST DIUMENGE DIA 8
Serà a les 20 hores al Foment Mataroní en el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones, amb entrada lliure, en un acte que organitza Clack amb la col·laboració del CIRD-Ajuntament de Mataró.

Després de la presentació del projecte que va tenir lloc el passat 10 de setembre al Cafè de Mar de Mataró, d'haver guanyat el premi Talent Jove a l'In-Edit Festival i de la seva estrena a FilmIN a finals de gener, aquest divendres dia 6 s'estrena a Mataró, en un acte gratuït, el documental Les Resilients, produït per Clack amb la col·laboració del grup Enderrock. El Dia de les Dones, diumenge 8 de març, a les 22.55 de la nit, el canal 33 emet el documental, en la primera emissió en obert que s'haurà fet del mateix. A l'abril, el dia 4, es podrà veure a betevé, la televisió municipal de Barcelona, un dels escenaris principals del documental.

Les Resilients, que va aconseguir recollir gairebé 12.000 euros en una campanya a Verkami i que s'ha presentat a una vintena d'espais en clau privada de tot Catalunya, mostra l'emergència d'una nova escena musical feminista a través de quatre bandes liderades per dones i de diferents estils musicals: Clara Peya, Roba Estesa, Tribade i The Sey Sisters. L'acte comptarà amb la presència de Cristina Madrid, directora del documental, que dialogarà amb el públic al finalitzar la projecció.

Entre altres qüestions, aquest documental denuncia que, tot i que en els darrers anys s'ha incrementat el nombre de bandes integrades per dones que actuen en directe, els festivals continuen programant majoritàriament homes: l'any 2018, només una de cada cinc bandes programades en un festival a Catalunya i Espanya incloïa dones. Una tendència que ha seguit el 2019 i també seguirà el 2020, a tenor dels anuncis de programació dels principals festivals.

Taula rodona dins del SororiART
L'endemà dissabte dia 7 a les 12 del migdia, dins del SororiART, les activitats al voltant de Les Resilients segueixen a la Plaça de l'Ajuntament amb un debat sobre creació artística i feminisme i sobre l'art com a eina de transformació social, amb dues de les bandes que protagonitzen el documental: Clara Peya (pianista i compositora) i les components del grup Tribade Masiva Lulla i Bittah. També hi participarà la pròpia Cristina Madrid, graduada en Mitjans Audiovisuals al Tecnocampus Mataró-Maresme.
Formem part de:
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.