Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
'El Documental del Mes' presenta 'Els tomàquets escolten Wagner', una divertida història rural sobre agricultura musical · CLACK
9/12
'EL DOCUMENTAL DEL MES' PRESENTA 'ELS TOMÀQUETS ESCOLTEN WAGNER', UNA DIVERTIDA HISTÒRIA RURAL SOBRE AGRICULTURA MUSICAL
Els tomàquets tenen més bon gust si creixen amb la música de Richard Wagner?

'El Documental del Mes' de Mataró acaba el 2019 amb una proposta divertida i emotiva: 'Els tomàquets escolten Wagner'.La història ens presenta un parell de cosins d'un petit poble de Grècia que s'uneixen a les àvies de l'indret per conrear tomàquet a ritme de Wagner.

Elias és un petit poble agrícola i aïllat del centre de Grècia que està morint. Però dos cosins enginyosos, en Christos i l'Aleco, s'uneixen a les àvies d'aquest llogarret per conrear tomàquets. Amb els seus coneixements i una mica d'ajuda de la música de Wagner, volen fer realitat el seu somni: exportar pots de tomàquet orgànic arreu del món.

Desafiant l'agricultura industrial i cultivant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, venen pots de tomàquet i altres conserves fets amb un mètode poc ortodox. L'exportació de productes orgànics és un mercat molt competitiu, però l'èxit inesperat ha agafat per sorpresa tot el poble, que ha recuperat la il·lusió i ha pogut aixecar els ànims i l'economia de l'indret.
Gràcies als tomàquets wagnerians, la gent d'Elias pot entreveure un futur on s'esvaeix la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia, encara que mai és fàcil tirar endavant i la vida pot ser tan agredolça com un pot de tomàquet en conserva. Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes i la importància de reinventar-se en temps de crisi.

Es projectarà el dimecres 11 de desembre, a les 7 de la tarda, a la sala d'actes del Cafè de Mar, Mataró.

En aquesta ocasió, durant el col·loqui, comptarem amb la participació de l'Ivan i l'Elm, els responsables de S'ha acabat el bròquil, una empresa mataronina d'agricultura ecològica i de proximitat. També debatrem el contingut del documental amb el coordinador del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d'Economia Social del Tecnocampus, Ismael Hernández.

Entrada: 3 euros / 1 euro amb descompte d'estudiant Tecnocampus.

Organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes.
Col·labora: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i TecnoCampus.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.