Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
'Peiró42' emociona a Tolosa de Llenguadoc, capital de l'exili republicà · CLACK 'Peiró42' emociona a Tolosa de Llenguadoc, capital de l'exili republicà · CLACK
2/10
'PEIRÓ42' EMOCIONA A TOLOSA DE LLENGUADOC, CAPITAL DE L'EXILI REPUBLICÀ
'Peiró42', projecte escènic documental sobre l'anarcosindicalista mataroní Joan Peiró (1887-1942), va emocionar el passat 1 d'octubre a Tolosa de Llenguadoc (França), on desenes d'estudiants de Filologia catalana i fills d'exiliats republicans van omplir de gom a gom el teatre La Cave Poésie.

L'estrena francesa de l'espectacle té un significat especialment simbòlic perquè és el primer cop que la producció de Clack traspassa fronteres, i ho fa precisament a la ciutat que va ser considerada capital de l'exili republicà des de l'any 1939, que continua la ruta de posades en escena de Barcelona i Madrid. A més, La Cave Poésie, teatre que va acollir l'obra, està vinculat a la memòria històrica de l'exili republicà perquè va ser seu de UGT durant la dictadura, quan aquesta organització estava il·legalitzada a España.

"Portar 'Peiró42' a Tolosa de Llenguadoc ha estat per a nosaltres un somni i alhora un acte de justícia històrica", va explicar el director de l'espectacle, Eloi Aymerich, al tancament del mateix, fent referència a la necessitat de fer pedagogia al voltant de la figura de Peiró en el marc de l'imaginari de l'exili republicà.

La posada en escena de 'Peiró42' a Tolosa de Llenguadoc s'ha dut a terme en el context dels actes que la ciutat ha programat com a commemoració del 80 aniversari de la Retirada republicana l'any 1939, en col·laboració amb el Festival Cinespaña i el Casal Català de Tolosa, l'associació cultural que té com a objectiu la promoció de la llengua i cultura catalanes a Tolosa de Llenguadoc.

'Peiró42', espectacle que barreja intervencions teatrals, música i audiovisual, sorgeix arran de la Comissió ciutadana creada amb motiu del 75 aniversari, l'any 2017, de l'afusellament de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peiró. En escena compta amb la participació del duet valencià format per Borja Penalba i Mireia Vives, a més de tres actors: Jaume Amatller "Notxa", David Pruna i Izaskun Larrea, tots tres vinculats a l'Aula de Teatre de Mataró.
Formem part de:
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.