Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
'Peiró 42' traspassa fronteres i arriba a la capital de l'exili republicà · CLACK 'Peiró 42' traspassa fronteres i arriba a la capital de l'exili republicà · CLACK 'Peiró 42' traspassa fronteres i arriba a la capital de l'exili republicà · CLACK
25/9
'PEIRÓ 42' TRASPASSA FRONTERES I ARRIBA A LA CAPITAL DE L'EXILI REPUBLICÀ
L'espectacle escènic de la productora mataronina Clack sobre la vida del ministre de la segona República Joan Peiró s'estrenarà a Toulouse (França) el proper 1 d'octubre

'Peiró 42', projecte escènic documental de la productora mataronina Clack sobre la vida del ministre de la segona República mataroní Joan Peiró (1887-1942), traspassarà fronteres i s'estrenarà el proper 1 d'octubre al teatre Cave Poésie de Toulouse. La ciutat francesa va ser considerada, a partir del 1939, capital de l'exili republicà.

L'acte s'emmarca en la 'ruta Peiró42', la gira itinerant de projeccions que, des de l'estrena a Mataró l'octubre del 2017, ha deixat la seva petjada al Museu d'Història de Catalunya, al Museu de l'Exili de La Junquera i al Festival Cine CC Donostia, entre d'altres. En aquest cas, però, l'esdeveniment té una càrrega simbòlica especialment significativa, ja que porta a Toulouse, capital de l'exili republicà -i primer territori de fora de l'Estat que acull l'espectacle, amb una versió de petit format-, la figura del dirigent anarcosindicalista mataroní.

"Portar 'Peiró42' a Toulouse ens omple de goig perquè significa portar l'anarcosindicalisme i el republicanisme català de Joan Peiró allà on ell no va poder arribar en el seu exili. El proper 1 d'octubre, Peiró aconseguirà arribar finalment a Toulouse, capital de l'exili republicà", explica el director del projecte escènic, Eloi Aymerich.

'Peiró42' sorgeix en el marc de la Comissió ciutadana creada amb motiu dels 75 anys de l'afusellament de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peiró i que formen unes quaranta entitats de la ciutat entre partits polítics, sindicats, grups de memòria històrica, cooperatives i associacions de veïns.

L'espectacle barreja intervencions teatrals, música i audiovisual, i compta amb la participació del duet valencià format per Borja Penalba i Mireia Vives, a més de tres actors en escena: Jaume Amatller "Notxa", David Pruna i Izaskun Larrea, tots tres vinculats a l'Aula de Teatre de Mataró.

"El projecte és una proposta multidisciplinar sobre la memòria històrica i els valors d'un dels mataronins més destacats del segle XX", conclou Eloi Aymerich, director del projecte escènic documental, que ha comptat amb el suport de Jessica Pérez Casas a la direcció d'actors, Laura Clos "Closca" i Sergi Corbera a la direcció d'art i Maria Salicrú-Maltas a la direcció musical.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.