Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Clack retrata l'escena musical feminista emergent en el seu nou documental · CLACK
12/7
CLACK RETRATA L'ESCENA MUSICAL FEMINISTA EMERGENT EN EL SEU NOU DOCUMENTAL
Les Resilients, dirigit per Cristina Madrid, s'està rodant des de fa dotze setmanes.

La resiliència és la capacitat de l'individu per a afrontar amb èxit una situació desfavorable o de risc, i per a recuperar-se, adaptar-se i desenvolupar-se positivament davant les circumstàncies adverses.

En el camp de la música, tot i el context cultural fins ara clarament desfavorable, cada vegada són més les dones que s'alcen per reclamar el seu espai dalt dels escenaris, tenint en compte que fins ara el seu paper s'ha circumscrit al món de les vocalistes i per tant tenia un paper sovint estereotipat i invisibilitzat.

De fet, en els darrers anys s'ha incrementat el nombre de bandes integrades per dones que actuen en directe, esdevenint així nous referents. Però de totes maneres els festivals continuen encara programant majoritàriament homes: només una de cada cinc bandes programades en un festival a Catalunya i Espanya el 2019 inclouen dones. A més a més, aquestes bandes acostumen a tocar en horaris menys atractius que els seus companys masculins.

Per a denunciar aquesta situació i posar en valor les reivindicacions de les bandes, la productora Clack en col·laboració amb el Grup Enderrock prepara un documental que mostra l'emergència d'una nova escena musical feminista a Catalunya i a Espanya a través de quatre bandes liderades per dones i de diferents estils musicals.

Com ho viuen elles i de quina manera donen veu al moviment feminista a través de la música? El documental Les Resilients que es roda des de fa tres mesos i que s'estrenarà a la tardor, pretén entre altres coses donar resposta a aquesta pregunta. El dirigeix Cristina Madrid, per la qual és el seu primer llargmetratge documental, i el responsable de la realització és Joel Kashila.

La peça audiovisual, que tindrà una durada d'uns 50 minuts, estrena aquest cap de setmana compte propi a Instagram, des del qual s'aniran desvelant les novetats del projecte.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.