Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
El festival Nosaltres dona a conèixer les guanyadores de les beques de suport a la creació, producció i exhibició de projectes escènics · CLACK
31/1
EL FESTIVAL NOSALTRES DONA A CONÈIXER LES GUANYADORES DE LES BEQUES DE SUPORT A LA CREACIÓ, PRODUCCIÓ I EXHIBICIÓ DE PROJECTES ESCÈNICS
"Llavor" de Cristina Franch, Amanda Bassa i Ger Garoa i "Fets reals" de Maria Solà són els dos projectes seleccionats per les beques de l'actual edició i s'estrenaran aquest estiu en la cinquena edició del festival Nosaltres.

El Nosaltres, el festival d'estiu de Mataró, ha apostat en les seves quatre edicions anteriors per projectes culturals de petit format, amb compromís i proximitat. Les arts escèniques de qualitat i de quilòmetre zero, amb perspectiva de gènere i dirigida a tots els públics, han estat una constant en la programació del certamen. El diàleg amb companyies, artistes i promotors culturals ha identificat la necessitat de potenciar la cultura arrelada al territori enxarxant diferents agents de la comarca (espais de creació, festivals i exhibidors) així com fomentar projectes escènics de petit format amb un imaginari amb sintonia amb els valors de la programació cultural del festival Nosaltres (comunitat, sostenibilitat i cultura).

La beca l'Aliança, destinada al suport, a la creació, producció i exhibició d'un espectacle que fusiona música i literatura, ha estat atorgada al trio creatiu Cristina Franch, Amanda Bassa i Ger Garoa. La guanyadora del 39è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, Amanda Bassa, la ballarina Cristina Franch i la música Ger Garoa crearan la peça "Llavor", una experiència poètica multidisciplinària on la música, la paraula i la dansa dialoguen entre elles i amb el públic per a crear un espectacle basat en l'escolta i la improvisació.
La beca Fundació Iluro, destinada a les arts escèniques, ha estat atorgada a l'artista Marià Solà, coneguda pel seu alter-ego Mama Calypso. El projecte "Fets Reals" és una investigació sobre l'experiència de ser mare soltera explorant el llenguatge propi del teatre d'objectes i titelles. Una proposta que porta coent-se des de fa un parell d'anys i que acabarà d'agafar forma a través de la beca atorgada.

El període d'inscripció de projectes ha durat més d'un mes i s'ha resolt el 30 de gener d'aquest any, representant tot un èxit de convocatòria rebent un total de 21 inscripcions de diferents projectes artístics de Mataró i Maresme vinculats a les diferents arts escèniques, la música i la literatura. Les beques, que compten amb el suport de L'Aliança Mataró, l'Ajuntament de Mataró, la Fundació Palau, la Fundació Iluro i l'Ajuntament de Caldes d'Estrac, premien els artistes guanyadors amb un suport econòmic de 900 euros i sis mesos destinats al desenvolupament i la creació dels projectes amb espais gratuïts d'assaig de petit i gran format a l'Aula de Teatre de Mataró i el teatre del Casal l'Aliança.

L'estrena dels projectes artístics, repetint la fórmula de la darrera convocatòria, serà a l'escenari del festival Nosaltres durant l'estiu de 2024, però un dels elements fonamental d'aquestes beques és que es manté l'aposta per un circuit de difusió comarcal que assegura en les dues modalitats actuacions dels espectacles. Durant la temporada 2024-2025 al Teatre del Cafè Nou, en un espai escènic del Baix Maresme, dins la programació estable de l'Ajuntament de Caldetes i dins la programació de la Fundació Palau es podrà tornar a veure els espectacles guardonats.

Des del festival Nosaltres, juntament amb els i les representants dels diferents espais d'exhibició, valorem molt positivament aquesta segona experiència d'enxarxarment i diàleg entre companyies, artistes i promotors culturals que ens ha permès identificar la necessitat de potenciar la cultura existent arrelada al territori.

Així mateix, agraïm als artistes, companyies, entitats i col·lectius totes les propostes presentades i després de l'experiència, esperem poder seguir convocant i millorant el programa de beques any rere any.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.