Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
El 'Nosaltres' presenta els projectes guanyadors de les beques de suport a la creació artística · CLACK El 'Nosaltres' presenta els projectes guanyadors de les beques de suport a la creació artística · CLACK
21/2
EL 'NOSALTRES' PRESENTA ELS PROJECTES GUANYADORS DE LES BEQUES DE SUPORT A LA CREACIÓ ARTÍSTICA
La cantautora MIRS i la jove companyia de dansa i teatre Cia Jïrae son els projectes artístics seleccionats per les beques en dues modalitats diferents.

El festival d'estiu de Mataró que produïm des de Clack, el 'Nosaltres', ha presentat les propostes artístiques guanyadores de les beques 2023, unes beques de suport cultural que afiancen l'aposta del festival per a la creació local i els projectes culturals de petit format amb compromís. Dos propostes artístiques de Mataró han estat les guanyadores de les beques en diferents modalitats i han estat seleccionades per un comitè de selecció format per membres representants del festival, programadors culturals de la comarca i diferents membres del món artístic i cultural.

La beca l'Aliança, destinada al suport, a la creació, producció i exhibició d'un espectacle que fusiona música i literatura, ha estat atorgada a la cantautora Mireia Federico amb la seva proposta "La Veu de la Maresma". La jove cantautora, que duu gairebé set anys al capdavant del seu projecte artístic MIRS, presenta aquesta proposta inèdita, íntima, musical i poètica que pretén musicar poemes del llibre "Dones poetes de la Maresma", d'Emília Illamola i Queralt Morros. L'espectacle, s'ha desenvolupat amb la intenció i l'objectiu d'acostar la poesia i la llengua catalana a la generació actual valorant l'entorn, la història i la cultura que arrela i conforma la nostra preciosa comarca.

La beca Cafè Nou, enfocada a les arts escèniques, ha estat atorgada a la incipient companyia de dansa-teatre Jïrae, fromada recentment per 4 joves artistes mataronins formats en música i cant. La Irene, en Joan, la Jana i l'Anna ens expliquen la història d'Helena. Helena és una història real colpidora de superació personal explicada a través de la dansa i el teatre, i basada en una història real de violència de gènere i drogadicció.
El període d'inscripció de projectes ha durat un mes i s'ha resolt el 10 de febrer d'aquest any, representant tot un èxit de convocatòria rebent un total de 17 inscripcions de diferents projectes artístics de Mataró i Maresme vinculats a les diferents arts escèniques, la música i la literatura. Les beques, que compten amb el suport de L'Aliança Mataró, l'Ajuntament de Mataró, l'Ajuntament d'Alella i l'Ajuntament de Caldes d'Estrac, premien els artistes guanyadors amb un suport econòmic de 600 euros, i sis mesos destinats al desenvolupament i la creació dels projectes amb espais gratuïts d'assaig de petit i gran format a l'Aula de Teatre de Mataró i el teatre del Casal l'Aliança.

Unes beques amb un recorregut comarcal
L'estrena dels projectes artístics serà a l'escenari del festival Nosaltres durant l'estiu de 2023. Però un dels elements fonamental d'aquestes beques és que s'ha creat un circuit de difusió comarcal, que assegura en les dues modalitats actuacions dels espectacles becats durant la temporada 2023-2024 al Teatre del Cafè Nou, Espais de Poesia d'Alella, la programació estable de l'espai d'arts escèniques Casal d'Alella i la programació del Cicle anual d'arts escèniques i musicals de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.