Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
La tercera edició del festival Nosaltres proposa un estiu de cultura comunitària, sostenible i de proximitat · CLACK
21/6
LA TERCERA EDICIÓ DEL FESTIVAL NOSALTRES PROPOSA UN ESTIU DE CULTURA COMUNITÀRIA, SOSTENIBLE I DE PROXIMITAT
El festival d'estiu de la capital del Maresme acollirà tots els vespres dels dijous de 14 de juliol al 25 d'agostla seva tercera edició, sota el lema de "Comunitat, Sostenibilitat i Cultura"

El festival d'estiu de la ciutat, el Nosaltres, presenta la seva tercera edició amb la voluntat de consolidar-se com un espai de temporada amb una proposta de cultura compromesa, plural i de proximitat que relligui totes les comunitats culturals de la ciutat en un relat sostenible. Si bé els darrers dos estius el Festival Nosaltres ha representat un símbol de la resistència cultural per liderar la retrobada postcovid, el certamen evoluciona sota un renovat leitmotiv "Comunitat, Sostenibilitat i Cultura". I ho fa amb la voluntat de seguir sent un espai de trobada, diàleg, diversitat i ferm reconeixement de la cultura com a eina de transformació i cohesió social.

Avui 20 de juny s'ha realitzat la roda de premsa de presentació a la Casa Capell de Mataró, amb la presència d'entitats col·laboradores, patrocinadors i artistes. El codirector del festival, Eloi Aymerich, ha ressaltat la importància d'un certamen "que busca construir relat ciutadà sobre com volem la cultura: la volem tot l'estiu, la volem plural i la volem que ens parli de nosaltres mateixos" i ha defensat el treball en comú "generós i imprescindible" de les més de trenta entitats i cooperatives culturals col·laboradores. La codirectora, Elena Ponce, ha ressaltat que són més de 30 artistes de múltiples disciplines els que omplen el cartell: "el Nosaltres vol ser una plataforma pel talent de proximitat, i ho serà per a la música, la poesia, el teatre, la dansa o el circ". El regidor de cultura, Xesco Gomar, ha tancat la roda de premsa, afirmant que "el Nosaltres és territori, sostenibilitat i ciutat" i ha insistit que el fet que enguany el festival d'estiu arribi a set places de tota la ciutat "és un missatge clar: volem fer arribar al cultura arreu i per a tothom. És el nostre compromís polític".

La sostenibilitat com a línia expansiva pel respecta amb el medi i les persones

El focus en la sostenibilitat apareix amb vocació d'explicar la necessitat de créixer de manera holística, respectuosa, compartida, justa i orgànica. El Nosaltres s'uneix a l'Agenda 2030, i ho fa amb la missió de convertir la sostenibilitat amb una línia expansiva de l'esdeveniment cultural, en la línia de la recomanació de bones pràctiques d'institucions com la UNESCO o el CoNCA. El festival complirà amb 5 dels 17 objectius de desenvolupament sostenible impulsats per Nacions Unides, enfocats a la sostenibilitat del medi ambient, la responsabilitat de l'ús de l'aigua, l'aposta en una educació de qualitat, la igualtat de gènere, el consum responsable i de proximitat i l'esdevenir una ciutat sostenible. En aquesta línia, el festival dóna el tret de sortida el dijous 14 de juliol en el marc d'una jornada de dansa, música i debat, dedicada a crear un espai de reflexió cultural i comunitària al voltant de la sostenibilitat amb personalitats com l'economista social Ivan Miró o l'escriptora i exdirectora de l'Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé.

Aquesta edició manifesta i afiança la idea de comunitat, posant en valor la cultura en una programació que planteja un ventall d'arts escèniques per a tots els públics i amb una forta aposta per la proximitat i el talent local. Si bé la programació presenta novetats temàtiques amb una nit de música urbana destinada al públic més jove (18 d'agost) o una party show de clausura (25 d'agost), el festival no renuncia a repetir fórmules d'èxit afiançades en darreres edicions, com el vespre de monòlegs dins la programació de Les Santes (28 de juliol), la nit de veus femenines reivindicant de nou una programació pensada en clau de gènere (11 d'agost) o les activitats familiars en quatre de les set tardes del festival, que com a novetat seran gratuïtes i de lliure accés.

Dins la programació hi haurà estrenes úniques, com l'espectacle InSoStenible dels ballarins mataronins Aleix Lladó & Abel Hernández, que inauguren amb la seva dansa contemporània la primera nit del festival o bé la banda local Ignorantes, que estrenen espectacle en un format més íntim, Ignorantes XS la nit de cloenda del festival. La programació també deixa espai a propostes emergents, enriquidores i molt prometedores d'arreu del país, com la cantautora Maria La Blanco, la cantant barcelonina Maio o la terrassenca La Queency.

El +Nosaltres, una aposta d'experiències culturals locals, populars i descentralitzades

En aquesta tercera edició la proposta complementària del +Nosaltres es reafirma com una aposta per experiències culturals locals, populars i descentralitzades del Pati de Can Marchal i del centre de la ciutat, que en aquest cas es manifestarà en format de dos cercaviles; el 16 de Juliol i el 20 d'agost, fent ruta per diferents places dels barris de Cerdanyola, Esmandies i Pla d'en Boet, i Rocafonda, El Palau i Escorxador respectivament, i amb la col·laboració de les Associacions Veïnals dels barris.

La ubicació on tindran lloc les actuacions les tardes dels dijous serà, com ja és habitual, el Pati de Can Marchal de Mataró, espai que vertebra la identitat de cultura artesanal i km 0 del 'Nosaltres', una localització que permet crear un ecosistema que reforça el tarannà íntim, proper i acollidor del festival i que de retruc, permet estrènyer lligams amb l'Associació de Veïns i Veïnes del Pati de Can Marchal, que col·laboren un any més amb la iniciativa i l'acullen amb els braços oberts. Les entrades es poden trobar a través de la plataforma Codetickets des del passat 23 de maig i els preus oscilen entre els 5€ i 15€, amb la possibilitat de mecenar el projecte aportant una quantita més elevada per tal de donar suport econòmic adicional a la iniciativa.

En aquesta tercera mostra del festival, el Nosaltres reforça la seva vocació comunitària i compta amb gairebé una quarantena d'entitats, associacions culturals i entitats de l'economia social i solidària que donen aval al projecte, dels quals molts repeteixen confiança com Folk You, Buc de llibres o Musicop i d'altres s'afegeixen enguany a la base social com son Som Mobilitat o Fundació Maresme entre d'altres.
Per altra banda, el 'Nosaltres' no seria possible sense el suport dels seus patrocinadors, tots vinculats a uns valors cívics i de retorn social. En aquest sentit, el festival comptarà, entre d'altres, amb la confiança i el patrocini d'Aigües de Mataró, Aliança Mataró, Assolim Alimentària, Col·lectiu Ronda, Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme i Estrella Damm. Els mitjans col·laboradors seran tvmataró, Capgròs i Enderrock.

Així mateix, com ja és habitual, el festival es torna a comprometer a fer un retiment de comptes amb la publicació d'ingressos i despeses globals del festival al web oficial, setmanes després de la seva finalització. Tota la informació relativa al 'Nosaltres' es pot consultar al web 'nosaltresfest.cat' i a l'Instagram i Twitter @NosaltresFest, des d'on s'anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del festival d'estiu de Mataró durant les properes setmanes.

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.