Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Clack dinamitzarà la programació cultural del Bar del Cafè Nou · CLACK
9/3
CLACK DINAMITZARÀ LA PROGRAMACIÓ CULTURAL DEL BAR DEL CAFÈ NOU
Clack i Fundació Maresme han presentat un acord de col·laboració per a impulsar la inclusió social i la cultura comunitària al Bar del Cafè Nou


La Fundació Maresme i Clack formen part des de fa anys de l'ecosistema de l'economia social i solidària de la ciutat de Mataró. Des d'una perspectiva no lucrativa, les dues entitats combinen activitat econòmica amb un compromís ferm amb l'acció social, la cultura de servei públic i la creació de riquesa i llocs de treball. Ambdues entitats plantegen una model de governança compartida; La Fundació Maresme serà la responsable d'explotar el bar-restaurant d'aquest equipament municipal i Clack coordinarà i executarà tota l'activitat de promoció cultural del Bar del Cafè Nou.

El Bar del Cafè Nou treballarà per un model comunitari amb la persona al centre. La concessió permetrà fomentar la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats d'inserció laboral, ja que el procediment de contractació reserva que un 40% de la plantilla formi part d'aquests grups. A més, apostarà per una gestió cultural comunitària i complementària a les grans activitats que es facin a la resta de l'edifici. La programació es donarà a conèixer en els pròxims mesos i barrejarà música i arts escèniques vinculades al territori, i tindrà vocació de promoure, incentivar, dissenyar i programar projectes culturals i artístics. Una activitat que estarà coordinada amb l'espai de restauració.

L'edifici del Cafè Nou

Aquest projecte pretén ser un Cafè Nou per als nous temps, però neix estretament compromès amb el llarg viatge del cooperativisme local. L'edifici del Cafè Nou, construït l'any 1935 i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local, originàriament era propietat de la Unió de Cooperadors i durant el temps que va estar obert al públic, va esdevenir un pol social i comunitari de la ciutat, reunint bona part de la producció cultural de Mataró. És per això que el projecte se sent hereu d'un imaginari històric d'autogestió, vocació social, treball en comú i solidaritat.

Així mateix, el Bar del Cafè Nou habita en un equipament que reobrirà per esdevenir un nucli turístic-cultural-social de la ciutat de Mataró, i acollirà a més a més un teatre i l'oficina de turisme. La seva reobertura permetrà potenciar l'eix de La Riera i disposar d'un potent nucli d'equipaments culturals: La Presó, el Pati del Cafè Nou, el mateix Cafè Nou, la Sala Cabanyes, el Teatre Monumental, l'Aula de Teatre i l'Ateneu de la Fundació Iluro.

Des de Fundació Maresme i Clack volem crear riquesa per a la ciutat. Una riquesa que té gust de cafè popular, que creu en la cultura com a motor ciutadà i que reivindica que ningú quedi enrere. Una riquesa cooperativa, social i de servei públic. Que crea llocs de treball inclusius, moviment, connexions.

Un Cafè Nou per als nous temps. Uns temps de treball en comú, de cultura per a tothom i d'aposta per tot allò local. Uns temps que dibuixin la ciutat que imaginem.
Formem part de:
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.