Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Els comptes del #NosaltresFest 2021: la comunitat referma la seva confiança en el festival també a través del finançament · CLACK
22/10
ELS COMPTES DEL #NOSALTRESFEST 2021: LA COMUNITAT REFERMA LA SEVA CONFIANÇA EN EL FESTIVAL TAMBÉ A TRAVÉS DEL FINANÇAMENT
El balanç definitiu de la segona edició de la iniciativa conclou que el 70% dels ingressos han provingut de capital cívico-privat, especialment entrades, sumat al 30% de fons públics

La comunitat del 'Nosaltres', el festival post-pandèmia d'estiu de Mataró impulsat per la cooperativa Clack amb la coorganització de l'Ajuntament de Mataró, ha consolidat en la seva segona edició d'aquest 2021 no només la confiança en el seu projecte cultural, sinó també en el seu model finançer.

Així ho permet concloure el balanç dels comptes del #NosaltresFest 2021, tancat aquest mateix mes d'octubre amb un total d'ingressos i despeses de 50,413.54€ i publicat en coherència amb el compromís de transparència del projecte, al qual es pot accedir aquí.

Segons el citat balanç, el gruix dels ingressos de la segona edició del festival, gairebé un 70%, han provingut de fonts de finançament cívico-privades: patrocinadors, entrades venudes i Clack Audiovisual, SCCL, cooperativa que lidera la iniciativa. El 30% restant respon a fons públics de l'Ajuntament de Mataró, administració coorganitzadora.

Aquest model de finançament és la conseqüència del fet que la comunitat del festival, tant patrocinadors com espectadors, hagi refermat en aquesta segona edició la seva confiança en el projecte, el qual ha doblat enguany el nombre d'assistents respecte l'any passat.

Respecte a les despeses, les principals partides són les d'artistes i infraestructura, que conjuntament sumen més de la meitat (54,6%) de la despesa total. A més, tal com estava previst, s'ha dut a terme la donació de l'1$ dels ingressos de taquilla a Càritas Interparroquial Mataró i la Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme de Mataró.

"Estem molt contentes de veure que hem consolidat la viabilitat del festival, però no ens volem aturar aquí: hem de treballar per sumar més veus que confiïn en la nostra cultura de qualitat i poder mantenir així la independència del festival", afirmen Eloi Aymerich i Cristina Madrid, codirecció del #NosaltresFest.

En termes de la programació del festival, enguany aquesta qualitat de la qual parlen els codirectors s'ha traduït en la diversitat dels espectacles (música, monòlegs, contes, teatre, poesia o circ, entre d'altres), en la paritat als escenaris (31 artistes dones i 31 artistes homes) i, molt especialment, en la promoció i foment del talent local de Mataró: de les 34 propostes artístiques que han tingut un espai al 'Nosaltres', 23 d'elles són talent local de Mataró/Maresme.

En total, unes 1.700 persones (al voltant d'unes 80 per espectacle de mitjana), el doble que l'any passat (870), han gaudit de la #CulturaSegura del 'Nosaltres' 2021.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.