Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
'L'última cinta des de Bòsnia' rep el seu primer guardó internacional · CLACK
30/8
'L'ÚLTIMA CINTA DES DE BÒSNIA' REP EL SEU PRIMER GUARDÓ INTERNACIONAL
La versió cinematogràfica del film és premiada amb el Grand Prix del 22è Mediterranean Film Festival de Široki Brijeg, principal reconeixement del certamen en l'àmbit documental

'L'última cinta des de Bòsnia', documental sobre la Guerra de Bòsnia i Hercegovina de les productores catalanes Clack i Minimal Films en coproducció amb La Xarxa i Vallès Oriental TV (VOTV), ha estat premiat per veredicte del jurat amb el Grand Prix del 22è Mediterranean Film Festival de la ciutat de Široki Brijeg, principal reconeixement del certamen en l'àmbit documental.

Es tracta del segon festival internacional on es projecta la versió cinematogràfica del film després que encetés el seu recorregut europeu el passat 17 d'agost al prestigiós Sarajevo Film Festival.

Després del seu exitós pas per les pantalles catalanes, tant al programa 'Sense Ficció' (TV3) com a les televisions de proximitat adscrites a La Xarxa de Comunicació Local, coproductora del documental, 'L'última cinta des de Bòsnia' ha començat aquest agost un periple internacional amb una nova versió cinematogràfica, la qual serà projectada properament al Rasnov Film Festival de Rumania i a l'Astra Film festival de Rumania.

Al 1995, Suljic va perdre els seus dos germans, Muamer i Nezir, així com el seu pare, Hakija, al genocidi que va tenir lloc al seu poble, Srebrenica, considerat la massacre més gran a Europa des de la fi de la II Guerra Mundial.

Del pare i del seu germà Muamer n'ha pogut enterrar parcialment les restes; al Nezir, el germà gran, porta buscant-lo mitja vida, exactament els 25 anys que aquest 2020 fa que la Guerra de Bòsnia (1992-1995) va arribar a la seva fi.

Durant aquest darrer quart de segle, Sifa Suljic ha apaivagat la seva ànsia de veritat sobre què li va passar al seu germà Nezir visionant una cinta de vídeo VHS on la seva família li assegura, tres mesos abans del genocidi, trobar-se bé i tenir ganes de veure-la aviat.

Ara, 25 anys després de la Guerra, l'exiliada torna al seu poble acompanyada del seu fill per desenterrar la veritat sobre el seu germà Nezir i entendre per què aquell retrobament familiar que esbossava la cinta VHS mai va arribar a produir-se.

'L'última cinta des de Bòsnia' és una producció de Clack i Minimal Films en coproducció amb La Xarxa i VOTV, que compta amb el suport dels Departaments de Cultura i d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya; l'Institut Català de les Empreses Culturals; la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona; amb la participació de TV3; i amb la col·laboració dels ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Granollers, Mataró i Sant Boi de Llobregat. Per la seva banda, Movies For Festivals és l'empresa responsable de la distribució del documental.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.