Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Clack estrena el documental 'L'última cinta des de Bòsnia', sobre el llegat del drama dels Balcans 25 anys després · CLACK
3/12
CLACK ESTRENA EL DOCUMENTAL 'L'ÚLTIMA CINTA DES DE BÒSNIA', SOBRE EL LLEGAT DEL DRAMA DELS BALCANS 25 ANYS DESPRÉS
El nou documental de Clack L'última cinta des de Bòsnia amb Minimal Films en coproducció amb La Xarxa ja està disponible 'a la carta' de Televisió de Catalunya després que s'hagi estrenat a catorze televisions locals de La Xarxa i al programa Sense Ficció.

Sifa Suljic, nascuda a Srebrenica, va arribar a Sant Celoni (Vallès Oriental) com a refugiada, fa 27 anys, gràcies a la mobilització solidària que es va produir a molts indrets de Catalunya durant la guerra de Bòsnia. Ara, la Sifa viatja de nou al seu país natal, acompanyada del seu fill Anel, per intentar trobar les restes del seu germà Nezir, desaparegut durant la massacre d'Srebrenica de 1995, i, sobretot, per explicar al seu fill com va esclatar l'odi entre els que fins llavors havien estat bons veïns. Una gravació casolana enviada pels seus familiars tres mesos abans dels fets que van ser considerats "genocidi" l'ajudarà a reconstruir aquesta història.

Aquest és el punt de partida de L'última cinta des de Bòsnia, un documental dirigit per Albert Solé, promogut per Minimal Films i Clack en coproducció amb La Xarxa de Comunicació Local-VOTV i la participació de TV3. El documental s'estrena coincidint amb els 25 anys del final de la guerra, que va causar cent mil morts i va obligar a exiliar-se dos milions de persones. Amb tot, Bòsnia viu actualment una situació de calma tensa en la qual les ferides del conflicte continuen obertes: la immensa majoria dels refugiats no ha tornat al país i els que ho han fet han anat a viure a la zona on habiten els membres de la seva comunitat nacional, siguin serbis, croats o musulmans.

El documental, amb realització i muntatge de Raúl Cuevas i guió de Joan Salicrú, Albert Solé i Ariadna Vázquez, es va estrenar el passat dissabte 21 de novembre a les televisions de La Xarxa de Comunicació Local. A més, aquest dimarts 1 de desembre es va emetre a Televisió de Catalunya en el marc del programa Sense Ficció. El film es va rodar el passat mes d'agost a diferents localitzacions de Bòsnia i aquest setembre a Catalunya i inclou entrevistes a personalitats com Jovan Divjak, el cap de la defensa de Sarajevo durant la guerra, o Manel Vila, exgerent del Districte XI de l'Ajuntament de Barcelona, creat el 1995 per l'alcalde Maragall.

L'última cinta des de Bòsnia, amb una durada de 55 minuts, compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i la col·laboració dels ajuntaments de Granollers, Mataró, Sant Boi, Terrassa, Sabadell i Sant Celoni.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.