Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
El festival 'Nosaltres', una iniciativa de Clack, liderarà la retrobada cultural post-Covid al Maresme · CLACK El festival 'Nosaltres', una iniciativa de Clack, liderarà la retrobada cultural post-Covid al Maresme · CLACK
25/6
EL FESTIVAL 'NOSALTRES', UNA INICIATIVA DE CLACK, LIDERARÀ LA RETROBADA CULTURAL POST-COVID AL MARESME
"Comunitat. Renaixement. Resistència". Amb aquesta declaració d'intencions s'ha presentat aquest dijous a Mataró el festival 'Nosaltres', iniciativa amb la qual la cooperativa i productora mataronina Clack vol posar al centre la cultura artesanal en directe amb la comunitat després dels mesos de confinament i aïllament degut al coronavirus.

El festival, coorganitzat amb l'Ajuntament de Mataró, amb el suport d'Òmnium Maresme i la col·laboració d'una vintena d'entitats del tercer sector cultural mataroní, serà el primer espectacle post-Covid d'aquestes característiques que es realitza al Maresme i una de les primeres iniciatives culturals a Catalunya després del confinament. A més, el projecte compta amb el suport de les marques mataronines Capgròs, Aliança Mataró, Assegurances Feliu, Assolim i Pous.

La música, la poesia, el teatre i les arts escèniques arribaran als carrers de Mataró del 9 de juliol al 27 d'agost. Especialment al Pati de Can Marchal, entorn íntim on tindrà lloc el gruix de la programació del festival els vespres dels dijous de juliol i agost a partir de les 20:00 h, però també a localitzacions com el pati de l'Escola Rocafonda o els jardins de la Biblioteca Antoni Comas. Les entrades per a les diferents sessions del festival ja estan disponibles en aquest enllaç.

"Després de mesos d'aïllament, pensem que ara és més necessari que mai reivindicar un 'Nosaltres' com a sinergia col·lectiva en la qual públic i artistes es puguin mirar als ulls i es trenqui així la dinàmica de solitud telemàtica a la que ens ha condemnat el Covid-19 durant 100 dies", han explicat a la presentació del festival els codirectors del mateix i socis de Clack Cristina Madrid i Eloi Aymerich, en referència al grafisme del festival, unes cordes entrellaçades que representen el lligam. Madrid i Aymerich també han posat èmfasi en "la cultura kilòmetre 0, de petit format i de qualitat" com a base del festival.

Per la seva part, Maria José Pérez, regidora de Cultura a l'Ajuntament de Mataró, ha assegurat que "quan Clack va venir a presentar-nos el festival, ja estàvem pensant com redefinir les formes de programar cultura. Al pot petit hi ha la bona confitura, estem decidits a potenciar la cultura de km 0 a Mataró". També ha fet referència a la implicació de les entitats mataronines Toni Pous, d'Òmnium Maresme: "Estem molt contents d'ajudar en aquesta iniciativa. Una de les coses que més il·lusió ens fa és que ho promogui una entitat privada amb suport institucional i després que hi hagi moltes entitats de Mataró al darrera, donant suport".

Actes destacats a la programació

El 'Nosaltres' començarà el proper 9 de juliol amb una actuació de l'actriu mataronina Clara de Ramon i tancarà la sessió la música electrònica del també mataroní Marc Nürel. La programació del festival contempla una taula de debat sobre la comunicació i la cultura post-Covid amb la popular escriptora Care Santos (Premi Nadal 2017), el doctor en Periodisme i ara director d'El Periódico de Catalunya Albert Sáez, i la doctora en Sociologia i especialitzada en innovació social Liliana Royo.

Entre d'altres, a la programació del festival 'Nosaltres' destaquen la nit especial de Sant Jordi d'estiu (23 de juliol) amb teatre de Xevi Ribas, poesia catalana i castellana i cançó amazic; la 'Vesprada de poesia Km 0' (6 d'agost) amb el primer recital a la capital del Maresme de la mataronina Chantal Poch; i l'aposta per una mirada cultural jove i femenina amb veus com Suu (30 de juliol); Magalí Sare (13 d'agost); Carla Collado i Laia Llach (20 d'agost); o Gessamí Boada (27 d'agost).

"A Clack volem seguir posant en valor la mirada de la dona a la cultura", ha afirmat la codirectora del festival, Cristina Madrid, que l'any passat va dirigir 'Les Resilients', documental sobre l'escena musical feminista a Catalunya que va ser premiat al Festival In-Edit. "Poder apropar a la gent la cultura a l'aire lliure després de tants dies de confinament té un punt de curatiu, de celebrar que estem juntes malgrat tot", han conclòs els codirectors Madrid i Aymerich, que han convidat al públic "no només de Mataró i el Maresme, sinó de tot l'àmbit metropolità" a gaudir de la cultura aquest estiu: "Volem que tothom se senti partícip del festival".

Tota la informació relativa al 'Nosaltres' es pot consultar al web 'Nosaltres.clack.cat' i a l'Instagram @NosaltresFest, des d'on s'anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del projecte durant els propers dies. Les entrades per a les diferents sessions del festival ja estan a la venda en a la plataforma 'Codetickets'.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.