Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Gràcies per acompanyar-nos, un any més, al #DocsAPropMataró del festival DocsBarcelona 2020 · CLACK
2/6
GRÀCIES PER ACOMPANYAR-NOS, UN ANY MÉS, AL #DOCSAPROPMATARÓ DEL FESTIVAL DOCSBARCELONA 2020
130.000 espectadors, un centenar a Mataró, gaudeixen del millor cinema documental a la 23a edició del festival de cinema documental DocsBarcelona 2020.

Alguns títols del festival com Advocate, Overseas, Hi, A.I., o That which does not kill formaran part, també, de la programació d'El Documental del Mes que reprendrem a la capital del Maresme a partir del setembre de 2020.

El DocsBarcelona acomiada l'edició 2020, aquest any celebrada particularment a través de la plataforma online Filmin, amb un gran èxit en nombre d'espectadors: ni més ni menys que 130.000 persones que "equivalen a omplir els camps de futbol del FC Barcelona i del RCD Espanyol de Barcelona", fa el símil Joan Gómez, director del festival català.

Des de Clack, i com a entitat col·laboradora, hem repartit fins a un centenar de codis per visionar gratuïtament la programació des de casa. Aquesta xifra ens anima a seguir treballant per aterrar el DocsBarcelona a Prop a la capital del Maresme, any rere any, de la mà de la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Mataró.

Faith, la impactant i immersiva mirada a l'interior d'una secta de monjos guerrers signada per la cineasta italiana Valentina Pedicini, és la pel·lícula guanyadora del Premi DocsBarcelona al Millor Documental. Alhora, el jurat ha concedit una Menció Especial al títol The Letter de Maia Lekow i Christopher King "perquè amb un retrat intergeneracional i el trauma heretat del colonialisme, aquesta pel·lícula explora la lluita per separar la mitologia familiar de la veritat, posant al descobert llargs secrets no escrits i la duresa de la feina de ser cuidadora, pilar econòmic i referent d'una família. La càmera prova i sempre busca una veritat entre línies", justifica el jurat.

Si a la programació d'enguany brillaven un 55% de títols dirigits per dones, el palmarès ho ha reflectit amb la presència de fins a vuit directores guardonades: Valentina Pedicini, Maia Lekow, Mariana Viñoles, Sung-A Yoon, Mònica Cambra, Alexe Poukine, Nila Núñez i Beryl Magoko.
Formem part de:
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.