Natxo Tarrés & The Wireless recorden a Bob Marley, el rei del reggae, a l’Atlàntida de Vic

Natxo Tarrés & The Wireless [Facebook] actuaven el divendres 29 de juny a l’Atlàntida de Vic [web] per retre homenatge a Bob Marley trenta anys després de la seva mort. L’actuació començava amb la sala mig buida i amb unes imatges al fons de l’escenari que contrastaven les diverses realitats humanes i que mostraven la bellesa de la naturalesa. Aquestes fotografies van anar canviant durant el concert per adequar-se a la cançó i reivindicar els idearis d’ambdós artistes.

Amb un any de gira homenatjant el rei del reggae, l’exvocalista de Gossos explicava el perquè de tot això: pretén recuperar l’essència, la universalitat i les paraules plenes de sentit que ens va deixar Marley. Natxo Tarrés també va recolzar el moviment dels indignats i va afirmar que si el jamaicà fos viu segur que s’hi sentiria identificat.

La formació va tocar temes tan coneguts com I shot the sheriff, Buffalo soldier o Everythings gonna be alright. També van versionar peces en català com Redemption Song, titulada Cançons de llibertat, que quedava molt lluny d’apropar-se a l’original.  Un moment destacable del concert va ser quan el tècnic de so va acompanyar amb la seva veu a la banda donant frescor i originalitat a l’actuació.

Tarrés, amb una veu serena i espiritual, va defensar els mateixos valors que els del jamaicà, com són el consum de marihuana, la tolerància, la igualtat entre els humans i la pau. El públic va gaudir de les cançons de la banda tot i que no es va animar gaire. El cantant va oferir un espectacle entretingut que agradava tan als fanàtics de Marley com a qualsevol espectador més, però en el què hi va haver una absència d’alegria i vitalitat. CARLOTA BURREL/MARC GINER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>