Els jardins de Can Summarro de L’Hospitalet acullen el 10è Petit Format


Reportatge sobre l’evolució del festival Petit Format.

Descobrir els millors noms del panorama independent espanyol i català. Aquesta és la voluntat que va fer néixer ara fa deu anys el Festival de Petit Format [web] de L’Hospitalet de Llobregat, que avui dijous dia 12 comença als jardins de Can Sumarro amb les actuacions de Joe Crepúsculo i Violeta Vil. Fins diumenge, la ciutat rebrà altres grups com HidrogenesseJoe CrepúsculoLidia DamuntLinda GuilalaLorena Álvarez i la seva Banda Municipal i Jilguero. L’any passat, per fer-se una idea de la mena de grups que han passat per aquest festival promogut per sala Depo [aquí] de L’Hospitalet, van ser en aquest certamen bandes com RemateL’AltraMishimaTulsaKlaus&KinskiAnimicEl Petit de Cal Eril o Gran Amant, els pròxims dies desfilaran per l’Hospitalet.

Anem ara a El Prat de Llobregat i fem referència a Jordí Urpí, membre del col•lectiu Balkatalan Experience i Dj habitual. Urpí ens ajudarà a descobrir i gaudir de la música balcànica, sons vitals que beuen de la cultura gitana i compten amb influències culturals diverses, aquest dijous 12 a les 8 del vespre en el marc del Descompositor d’estiu de l’Espai Cultural Cèntric del Prat de Llobregat. També dijous al vespre la cantautora barcelonina, gracienca per ser més concrets, Maria Coma, presenta el seu segon disc, Magnòlia, ben a prop de casa, a l’Heliogàbal de Barcelona, a les 10 de la nit. El preu és de 8 euros.

Continuem amb la banda Palocortao. Tot i ser un grup que va durar molt poc, va ser l’avantsala de la gran Banda del Ratón i un gran suport per crear Los Delinqüentes. Ara tornen amb més força que mai i ho fan a la Sala Rasa de Terrassa el divendres 13 de juliol a les 10 de la nit. El preu és de 15 euros a taquilla i 12 anticipada. També divendres dia 13, la Salamandra de L’Hospitalet es vesteix de country per acollir a partir de les 10 de la nit una sessió del circuit Ballenviu, una iniciativa de la associació Country Music Catalunya (CMC) en col·laboració amb alguns grups de música country catalans i monitors de ball per acostar aquest estil de música en directe als line dancers que, dia rere dia, creixen al nostre país. El local obrirà portes a les 10 de la nit, a 2/4 d’11 hi haurà ball amb Pilar Pérez Solera i després ball-concert amb els Casino’s Country Club. El preu de l’entrada és de deu euros.

I ara anem a dissabte i ho fem parlant de la banda Backfire!, un grup de música alternativa, hardcore i punk que el 2008 va llançar el seu treball En forma de daños. Arriben en un concert conjunt amb les bandes Rey de Reyez, Penes Recios i 80z a l’Estraperlo de Badalona. El concert és el dissabte 14 de juliol a les 10 de la nit i l’entrada té un preu de 10 euros a taquilla i 7 anticipada. Tanquem l’agenda d’aquesta setmana amb el music terrassenc Roc Calvet, que ens presenta un repertori de les millors versions de la música negra, ens fa gaudir del soul, el blues, el jazz, i el rock. Vindrà acompanyat amb el Roc Calvet Trio, Jose Perciba al baix i cors i Antonio Torres a la bateria. Els veiem el dissabte 14 de juliol a les 11 de la nit a Crossroads de Terrassa i l’entrada té un preu de 5 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>