El Diaridelamusica.com sona als Estats Units

El 16 de febrer d’aquest 2012, les càmeres del Diaridelamusica.com van enregistrar l’actuació del quartet barceloní Glissando* al desaparegut espai El Dau de Mataró [veure crònica] per presentar els temes del seu darrer treball, titulat Ermites, cançons i com somiar en meteorits roses (DiscMedi, 2011). Una de les peces interpretades per la formació que lidera Laia Vaqué i enregistrada pel ddM va ser En contacte, adaptació de Flume, del músic nordamericà, de Wisconsin, Bon Iver, personatge estrella de l’escena indie-folk d’aquell país. Tot i que se n’havien gravat d’altres, l’equip que va cobrir el concert va decidir, finalment, il·lustrar la crònica de l’actuació amb el vídeo d’aquella cançó. I l’equip 2.0 del ddM va fer-ne la distribució habitual per les xarxes socials Twitter i Facebook.

L’elecció, tot i ser aleatòria, ha provocat efectes inesperats i sorprenents. I és que la cançó, com explica el diari digital Enderrock.cat, ha arribat a les orelles del mateix Bon Iver i el seu equip, que l’han lloat a través de Twitter. Va ser el germà d’Iver i mànager del grup, qui va alertar els altres membres del grup de la versió de Glissando*. El propi Bon Iver, Justin Vernon (@blobtower), mencionant el Twitter de Glissando* (@glissandoo) va agrair el treball a la formació barcelona escrivint: “You guys are blowing my mind. For real thank you so much!!!” (Nois, m’esteu fent volar la ment. De veritat que moltíssimes gràcies!!!). Els Glissando, des de Barcelona, es van mirar i remirar els missatges des de la ciutat comtal.

Els camins de les noves tecnologies, com es pot veure, són inescrutables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>