Luar Na Lubre aterra a La Mirona de Salt amb nova cantant

Entrevista al grup gallec de música folk i celta Luar Na Lubre, feta a la sala Clap de Mataró, inclosa dins el Diaridelamusica.com del 31 de març del 2009.

Luar na Lubre [web] és ara per ara, una de les formacions més importants de folk a Galícia, amb un ampli historial darrera seu. La seva fama ha traspassat fronteres des que el prestigiós músic britànic d’ascendència irlandesa, Mike Oldfield, es va interessar per la seva música. A partir d’aquí, un rosari de premis, bones crítiques, actuacions en els millors escenaris i dos disc d’or segons aquesta llarga història que podeu passar a conèixer…  Els Nuar Na Lubre seran dijous dia 28 a a dos quarts de 10 de la nit a La Mirona de Salt [web], on presentaran les cançons del seu nou disc, Mar Maior, i la resta d’èxits de la seva extensa carrera amb la nova cantant de la formació, Paula Rey. El preu de l’entrada és de 18 euros.

No deixem la Mirona de Salt perquè l’endemà divendres dia 29, arriba la final del Destaca’t 2012, el concurs de Música jove de les Comarques Gironines amb les actuacions dels grups finalistes -Red Souls, Blaucel, Rescat, Paràsits, In-Audito- i els Deskarats, l’Exèrcit d’Alliberament Musical i els Tamboria’ns com a grups convidats. El preu de l’entrada d’aquesta activitat és de 4 euros.

Més activitats musicals que passen a Girona aquests dies. El cantautor penedesenc Cesk Freixas [web] presenta a La Planeta de Girona [web] el seu darrer àlbum Tocats pel foc, on trobem cançó protesta nacional i social mesclada amb la cançó tradicional, el reggae i la rumba. El concert és el dissabte 30 de juny a les nou del vespre a La Planeta de Girona. L’entrada costa 12 euros a taquilla i 10 euros anticipada.

Per cert que, de cara a dijous de la setmana que ve, ja podeu prendre nota del Festival Emergent que se celebra a Vilablareix, també a l’Alt Empordà. Concretament dijous podrem escoltar les formacions La Puça Diatònica (folk), Nico Baixas (teatre de mans), Biel Ballester Trio (jazz-manouche), PisQuartet  (teatre-percussió), Álvaro Carmona (humor), Miquel Abras  pop-rock i David Julià (foto-sketch).

Tornem però a l’actualitat immediata i fixem la nostra mirada a noms coneguts a tot el planeta, pràcticament. Comencem parlant d’un músic sudamericà però amb molt d’arrelament a casa nostra, el cantautor uruguaià Jorge Drexler [web], que inagura dissabte dia 30 el cicle de concerts Sons de Roses [web], que se celebra al conjunt monàstic de Vilabertran i la Ciutadella de Roses. Hi presentarà el seu darrer àlbum, Amar la trama, un disc que busca en les seves pròpies profunditats amb la seva guitarra. L’actuació té lloc a 2/4 d’11 de la nit a la Plaça de la Fort de Vilabertran, a l’Alt Empordà, i l’entrada val 20 euros. I ens referim ara al músic català Jordi Savall [web], que presenta acompanyat de la seva viola de gamba l’espectacle Les violes du Roi Soleil centrat en música del Barroc francès, plena de virtuosisme i melancolia. Per gaudir del recital heu d’assistir a l’Auditori de Girona [web] el diumenge 1 de juliol a les 8 del vespre. Costa 30 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>