Thione Seck, un dels grans músics senegalesos, a La Mirona de Salt


Videoclip del tema Boul doff, de Thione seck.

Thione Seck [MySpace] és un dels grans cantants i musics senegalesos. Seck presenta música mbalax, típica de països com Senegal i Gàmbia, país aquest darrer d’on provenen 1.780 habitants de Salt. Nascut a Dakar el 1955, va sortir d’una família de griots (músics tradicionals), de manera que des de petit participa a cerimònies i festes tradicionals com a cantor i percussionista. Després, ell esdevé membre del grup de Dakar Star Band. Com a percussionista, formarà part de la famosa orquestra Orchestra Baobab. El 1984 composa amb el seu germà un duet que porta per nom Raam Daan. La seva discografia la composen Yow, Chauffeur Bi (1980), Sey, Le pouvoir d’un cœur pur (1988), Daaly (1996), Favori (2000), Boul Doff (2002), Orientissime (2005) i Diaga (2010). Si voleu conèixer la música mbalax i aquest intèrpret, teniu una cita el divendres 22 de juny a les 11 de la nit a La Mirona de Salt [web]. El cantant estarà acompanyat de Le Raam Daan i de Wally Seck. L’entrada val 25 euros a taquilla i 20 euros anticipada.

Més coses. Aquest dijous dia 21, el dia internacional de la música es realitzaran diversos concerts i activitats de diferents conjunts instrumentals de l’EMMB en el marc dels actes de celebració. Podeu gaudir d’aquestes propostes avui dijous a les 7 a l’Auditori Ateneu de Banyoles [web] i l’entrada és gratuïta. També dijous destaquem l’actuació del grup Los Gazpacho [MySpace], gironins amb arrels andaluses que mesclen el pop, la rumba i el reggae. Tocaran música del seu últim àlbum Cambio de Rumba a l’aire lliure. Els amants de la rumba fusionada teniu una cita el dijous 21 de juny a les 8 del vespre al Sunset Jazz Club de Girona [web] i l’entrada és gratuïta.

Acabem la setmana amb l’actuació del grup almerienc Tiznao [Facebook] que oferiexen flamenc i rumbeta. El grup està format per Zarrita, el cantaor, Ezequiel a les percussions i Samuel a la guitarra. El concert té lloc el divendres 22 de juny a les 11 de la nit al Jazztabé de Girona [web] i l’entrada és gratuïta.

De cara a la setmana que ve, per cert, dijous dia 28, a 2/4 de 10 del vespre, actuen a la sala 1 de La Mirona de Salt, els Luar na Lubre [web], una de les formacions més importants de folk a Galícia, amb un ampli historial darrera seu. La seva fama ha traspassat fronteres des que el prestigiós músic britànic d’ascendència irlandesa, Mike Oldfield, es va interessar per la seva música. A partir d’aquí, un rosari de premis, bones crítiques, actuacions en els millors escenaris i dos disc d’or segons aquesta llarga història que podeu passar a conèixer. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>