Eduard Canimas ensenya el seu ‘Sagrat Cor’ en companyia del poeta Roger Costa-Pau


Casa de Cultura Sant Francesc de Granollers, el 22 d’octubre de 2011.

Continuem amb el cantant i guitarrista Eduard Canimas [MySpacefacebook] que presenta avui divendres a l’Auditori de l’Ateneu [web] de Banyoles el seu treball Sagrat Cor (Música Global, 2010), on hi trobem cançons intimistes amb una lírica plena d’espiritualitat. Amb textures sonores que van del rock més enèrgic a referències als mantres hindús, Canimas proposa un particular viatge iniciàtic en la investigació de l’amor. En aquest cas, la cita compta amb la col·laboració del poeta Roger Costa-Pau, amb qui ja ha compartit projectes al voltant de la música i la poesia com Cavada Pell. La resta de músics són David Ibáñez a la guitarra acústica i elèctrica, ukelele i banjo; Manel Vega al contrabaix i baix elèctric; Marc Clos a la bateria, glockenspiel i percussions: i Miriam Encinas a les flautes, dilruba, harmònium i percussions. L’entrada costa 10 euros i es pot adquirir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 o trucant al 972.57.00.50) o a través del servei de Tel.Entrada de Catalunya Caixa (www.telentrada.com).

També avui divendres però en aquest cas a l’Ateneu Central d’Olot [facebook], actuació del cantautor de Sant Celoni Joan Colomo [webMySpacefacebook], que acaba de treure al mercat el seu tercer disc Producto Interior Bruto vol.2. Colomo, amb un estil pop-folk experimental ofereix uns directes impactants i imprevisibles. Els amants del folk innovador teniu una cita el divendres 18 de maig a les deu de la nit a  i el preu és de 5 euros. Encara divendres, nova jam dels Sodejamm, un col·lectiu que neix per fer música fresca i sense barreres en directe. A les jams s’hi pot escoltar jazz, blues, funky, reggae i soul. Per gaudir de música improvisada de qualitat has d’anar al Centre Cívic Sant Narcis de Girona [facebook] a 2/4 de 10 de la nit. L’entrada és gratuïta.

Més coses a les comarques gironines. La música anomenada a cappella és una de les modalitats amb més difusió i bona rebuda per part de tot tipus de públic arreu del planeta. A Girona ho saben i per això han celebrat del dia 12 dins aquest dissabte dia 19 el Girona a Cappella Festival [web], una proposta que apropa al públic de terres gironines grups de qualitat i recorregut com la formació barcelonina Earth Angels, els mataronins The Hanfris Quartet i els terrassencs Singfònics entre altres. Els concerts són en diversos espais de Girona.

Seguim parlant de Girona i de dissabte: els navarresos Lendakaris Muertos [web, MySpace, facebook] tornen als escenaris amb els seus directes apoteòsics, divertits i caòtics. Després d’aquest any d’aturada, la banda torna amb un nou disc de punk sota el braç, Crucificados por el antisistema. Dalt l’escenari també actuaran La tosca brava. L’espectacle té lloc el dissabte 19 de maig a dos quarts de deu de la nit a La Mirona de Salt i costa 12 euros a taquilla i 10 euros anticipada.

Acabem la setmana amb el concert l’Orquestra Simfònica Txaikovski de Moscú, dirigida per Vladimir Fedosseiev i Alexei Volodin al piano. Ens presenten la Suite del Llac dels cignes estrenada l’any 1901 i que amb el temps s’ha convertit amb una de les peces més importants de la música clàssica. El concert és el diumenge 20 de maig a les vuit del vespre a l’Auditori – Palau de Congressos de Girona [web] i el preu oscil·la entre els 30 i els 75 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>