La iaia demostren el perquè del seu precoç èxit al festival L’Hora del Pati de Breda

Feia molt fred aquest divendres 13 d’abril a Breda, on tenia lloc la segona edició del festival L’Hora del Pati [web] al petit espai els Forns, al qual s’hi van encabir una cinquantena de persones per gaudir de la primera nit de festival, encetada amb les melodies de l’Orchestra Fireluche [web] i tancada pel grup La iaia [web].

Després d’escoltar la música folk experimental de l’Orchestra Fireluche tocava donar pas al grup revelació de l’any 2011, La iaia. Els vigatans, que van treure el seu primer llarga durada l’octubre de l’any passat, ja gaudeixen d’una gran colla de seguidors degut a la seva naturalitat i connexió amb el públic. Ernest Crusats, Jordi Casadesús i Jordi Torrents van sortir a l’escenari amb una potència i una força inesperades tot i la tranquil·litat i serenor del seu àlbum Les ratlles del banyador. El trio va interpretar gran part de les cançons del seu primer treball, un parell de noves i la versió que han fet de Wa Yeah d’Antònia Font pel disc Versions Halògenes.     

Durant la nit van sonar les esperades melodies Explosió, Jo vull ser la meva iaia i Declaració de principis en les què el públic va aixecar-se de la cadira per cantar, ballar i saltar amb moltíssima motivació. També cal destacar l’excel·lent i preciosa cançó Ella cus, un dels ritmes que van tancar l’espectacle. Una hora i mitja de concert on va despuntar la quantitat d’instruments tocats, tenint en compte que el conjunt el composen 3 músics. Crusats, Casadesús i Torrents van mostrar les seves dots musicals amb el piano, la flauta travessera, el contrabaix i la bateria entre d’altres utensilis musicals.

El grup va transmetre un gran entusiasme i simpatia que es van anar encomanant entre el públic i va fer fruir a la gent de bona música. Dalt l’escenari, La iaia va demostrar per què amb el poc recorregut que porten, és la banda emergent dins el panorama musical català. La mescla de lirisme, frescor, simpatia, senzillesa i la qualitat musical ha sigut la clau del seu èxit. La iaia mostra que tindrem estona per gaudir de la seva música i dels impetuosos directes. CARLOTA BURREL/MARC ARISA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>