Els manresans Miembrillos juguen a casa amb el ‘soul’ i el ‘funk’ per bandera


Els Miembrillos actuant a Cabrianes, ara fa tot just dues setmanes.

Dels concerts que tenen lloc aquest cap de setmana a la Catalunya Central en destaquem el de la banda manresana Miembrillos [fitxa del concert], una composició de músics de llarga trajectòria amb el soul i el funk per bandera, que juga a casa i aquest dissabte dia 7 actua a l’Stroika de Manresa. Un repertori deutor de la seva admiració inicial pels Blues Brothers que els va fer entrar al món del soul. El concert comença a 2/4 de 12 de la nit per un preu de 8 euros a taquilla i 6 anticipada [venda entrades aquí]. El dia abans, divendres 6, també a l’Stroika de Manresa, actuació de The Gramophone All Stars [web], nascuts la primavera de 2008 amb Barcelona com a centre neuràlgic. La intenció del grup és oferir un repertori dominat per les sonoritats que fusionen ska i jazz, però també interessant-se per estils com el rocksteady, el boogaloo, el soul o la bossa nova. Actuen a partir de les 11 de la nit a un preu de 7 euros a taquilla i 5 anticipada.

També divendres dia 6, en aquest cas a La Peixera Cafè de Manresa, més pop-rock independent, aquesta vegada de la mà del DJ Jambabarna. Presentat com a Jambabarna & Friends podrem gaudir d’una vetllada amb la millor música i amb els amics a  el divendres 6 d’abril a dos quarts de dotze de la nit i l’entrada és gratuïta.

Una altra història, ben suggerent, per acabar aquets repàs: diu la llegenda que Juan Gómez era professor de batxillerat i va decidir canviar les aules pels escenaris adoptant el pseudònim de El Sobrino del Diablo [web]. Músic, monologuista i escriptor, aquest cantautor satíric i rocker arriba per presentar el seu setè disc editat el 2011 Music is the best. El podem escoltar el diumenge 8 d’abril a les 10 de la nit a Voilà Cafè-Teatre de Manresa per un preu de 6 euros.

Música religiosa a Vic
Des de L’Atlàntida de Vic s’impulsa aquests dies el VIIIè Cicle de música religiosa de Vic, que es fa en diversos espais de la ciutat que podeu trobar aquí. Entre les obres que podreu escoltar, l’Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi el dijous dia 5, el Llibre vermell de Montserrat i cants tradicionals religiosos el divendres dia 6, l’espectacle Imatge, música i paraula el dissabte dia 7 i Obres corals.Victoria & Bach el dilluns dia 9. D’entre aquests destaca el de dissabte, on actua la formació Tritó que composen Anna Roca, violí; Mireia Rial, violí; i Laia Domènech, violoncel. Es tracta d’una combinació d’imatge, música i paraula a partir d’Arcangelo Corelli (1653-1713), Georg Friedrich Händel (1685-1713) i Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), poemes de Màrius Torres (1910-1942) i diverses obres de pintura gòtica. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>