La música celta dels Dealan transmet força i positivitat al Teatre L’Amistat de Premià de Mar

Unes 150 persones van assistir al nou Teatre L’Amistat de Premià de Mar [web], inaugurat fa un parell de mesos, per conèixer la original proposta dels maresmencs Dealan [web]. Aquests han deixat fruir el públic d’uns ritmes sorgits de diferents tradicions musicals d’arreu del món tenint la música celta com a eix vertebrador. La nit d’aquest dissabte 17 de març al Teatre L’Amistat ha estat plena d’espontaneïtat, potència rítmica i d’instruments dispars: des d’utensilis musicals com el Uillean Pipe fins el violoncel o el didgeridoo entre altres instruments de cultures llunyanes.

A mig camí entre el celta, el folk i les influències foranies, la banda ha presentat el seu segon llarga durada Impuls. El conjunt ha fet gaudir el teatre de cançons tan festives i animades com Nat Caughney’s Dawn i d’altres més impactants com Alada, on la veu d’Alba Pujol aconsegueix calar fins les entranyes de l’espectador.

Durant el concert han repassat cançons del seu primer disc, Creuant els móns. Cal destacar el popular tema cantat per Dídac Cuní, Retrospectland que va composar per la seva segona maqueta i ha anat agafant força amb el temps. L’enganxosa melodia parla de la història del grup i sense cap dubte, és un dels punts forts de la banda.

El sextet ha estat totalment entregat i proper al públic, que ha estat cantant i picant de mans durant bona part de l’actuació. El grup ha mencionat que els hi feia una especial il•lusió tocar a Premià de Mar, el poble que els ha vist evolucionar com a formació musical. Durant els vuit anys de recorregut com a banda, Dealan s’han anat consolidant dins el panorama musical del folk del nostre país amb la seva originalitat i singularitat. CARLOTA BURREL/MARC GINER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>