Mazoni s’acomiada de girona amb un concert rodó a l’Ateneu de Banyoles


Moment del concert de Mazoni a l’Ateneu de Banyoles el divendres 2 de desembre de 2011

Potser perquè el concert de Mazoni [myspace] el divendres 2 de desembre a l’Ateneu de Banyoles ha estat l’últim concert a terres gironines o per la proximitat entre el grup i el públic, que gairebé omplia l’auditori, el concert ha tingut un ambient molt familiar. Jaume Pla ha connectat ràpidament amb el públic amb reflexions desenfadades sobre la vida o la mort, tema central del disc Fins que la mort en separi, i amb bromes amb el guitarrista Jordi Rudé. Aquest últim, per cert, ha regalat als presents uns solos de guitarra impecables.

La banda que acompanya Jaume Pla, veu i guitarra, ha presentat el format complert amb Miquel Sospedra al baix, Jordi Rudé a la guitarra i teclats i doble percussió amb Aleix Bou i Toni Molina. La bona sonoritat de la sala ha permès un so molt bo tant quan hi havia tota la banda sobre l’escenari com quan el de la Bisbal de l’Empordà ha quedat sol amb el piano per interpretar El dubte o versionar el Beatles amb la cançó Sexy Sadie. Amb la cançó de la mítica banda anglesa els dits de Jaume Pla han dubtat una mica, res a veure amb la interpretació de la resta de temes molt rodats durant la gira.

Passada la primera hora de concert Mazoni ha interpretat Això nostre s’ha acabat, la cançó més rockera de l’últim disc i que amb el crescendo final ha donat pas a una escalda d’intensitat que ha arribat al clímax amb tot el públic dret tot just sentir els primers acords de Gised. Sense temps per tornar a sure, les conegudes Apocalipsi now i Eufòria han fet vibrar la sala amb el grup molt entregat, especialment Jaume Pla, que animat per la curta distància amb la platea ha baixat de l’escenari per tocar la guitarra gairebé sobre la primera fila.

Per interpretar Ei, que surt el sol! Pla ha demanat si hi havia un pianista a la sala, i per sorpresa del públic el concert ha acabat així. amb un nou membre sortit del pati de butaques i un llarg i intens aplaudiment pel grup. LAIA NONELL/MARC ARISA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>