El Niño de la Hipoteca, cançó urbana entre barraques de Calella

El barceloní Guiu Cortés s’amaga darrera d’un antifaç anomenat El Niño de la Hipoteca [web], cantautor modern de lletres quotidianes, algunes divertides i iròniques, cada dia més conegut pel gran públic. Bona mostra ha estat el concert ofert aquest dijous 22 de setembre a Calella de la Costa, al Maresme, on, tot i l’horari intempestiu – les primeres notes sonaven a 2/4 de 3 de la matinada – un jovent fidel ha esperat pacient i ha corejat molts dels temes del cantant. Anant de menys a més, i amb un so certament millorable – possiblement una carpa no dóna per a més -, El Niño de la Hipoteca ha arrencat el repertori amb Pelotas pa fuera, cançó que també obre el seu segon i darrer disc, i No te irás jamás, amb energia i intensitat, ben flanquejat per la potència de les guitarres elèctriques de Miguel Pina.

El Niño ha mostrat en tot moment bona sintonia amb els assistents i els comentaris i interacció entre cançó i cançó han estat una constant. Completaven la banda baixista i bateria i un corista que hi posava la salsa amb les seves coreografies. També hi ha hagut moments més relaxats, com la interpretació de Efecto bumerán, i als bisos Guiu Cortés ha aparegut inicialment sol amb la seva guitarra i ha tocat La pulga. El punt d’inflexió de l’hora de concert l’ha suposat la cançó La más bella, cantada a l’uníson pel públic, i especialment celebrada ha estat Que te vaya bien, la darrera que ha interpretat, i que ha enllaçat amb una mescla a ritme reggae de tonades molt conegudes d’altres grups i cantants.

El concert s’ha desenvolupat en el marc de la Festa Major de la Minerva de Calella, en les anomenades barraques. No és la primera vegada que El Niño toca a la població maresmenca, però si encara no l’heu vist i us heu perdut aquest concert, teniu una bona oportunitat de veure’l en directe el proper 9 d’octubre a El Dau [web] de Mataró. XAVIER AMAT/JORGE HEREDIA

1 comentari a “El Niño de la Hipoteca, cançó urbana entre barraques de Calella

  1. Ramón, el dia 27-9-2011 1:41h va comentar:

    El “corista que hi posava la salsa amb les seves coreografies” per si no ho sabieu, es el cantant d’Exceso (www.exceso.cat) i si encara no els coneixeu, o no hi heu sentit a parlar, poder va sent hora que el Maresme, lloc on an estat tots els components del grup, començi a fer-l’his costat, be amb ells i evident ment els cents de grans musics i conjunts que hi ahn al Maresme.
    Salut i nona música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>