Pignoise, electricitat i intensitat davant un públic molt jove

Adolescents i fins i tot algunes criatures van corejar fins quedar-se sense veu les cançons de Pignoise [web], el grup de pop-funk amb clares influències de Green Day liderat pel cantant i guitarrista Álvaro Benito. Va ser una hora i mitja de concert compacte, sense opció als bisos, i en què la banda es va oblidar ben pocs hits, començant per Todo me da igual, del seu darrer treball Año Zero, i guardant-se gran part de l’artilleria pesada per al final del concert, amb Nada que perder i Te entiendo, ambdues cançons del disc Anunciado en televisión. L’espectacle va tenir lloc aquest passat dijous 16 de juny al Piano Blau de Granollers [web], la mítica sala de la capital vallesana que el proper mes de juliol tancarà les seves portes.

Pignoise porta ja uns quants anys damunt els escenaris i la seva història té ingredients novel·lescos. Álvaro Benito va ser futbolista del Reial Madrid, però una lesió el va allunyar del terreny de joc durant molts mesos i, amb les hores mortes, va anar practicant amb la guitarra i posant les bases del grup. Després de dos discos que van passar amb més pena que glòria, i amb la dissolució de la banda en el punt de mira, la televisió va trucar a la porta i els va llençar a la fama, gràcies a la sintonia de la sèrie Los hombres de Paco i a les freqüents aparicions en aquest mateix espai. Des d’aleshores, cada disc ha tingut cançons que s’han situat entre les més radiades, i fins van rebre l’encàrrec de compondre i interpretar el tema oficial de la Selecció espanyola de futbol per a l’Eurocopa de 2008.

Al concert de Granollers, els quatre components de Pignoise es van mostrar molt propers i fent bromes entre cançó i cançó, però el que sobretot hi va haver va ser molta guitarra elèctrica i contundència en els cops de bateria, en una proposta que, tot i haver-n’hi, deixa poc marge per a les balades i, quan aquestes apareixen, ho fan acompanyades de guitarres distorsionades. Benito i companyia no van decebre els seus seguidors en la que va ser una de les poques oportunitats de veure’ls, en la present gira, per les comarques de Barcelona. XAVIER AMAT/JOAN GONZÀLEZ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>