El cicle Poesia i + obre la sisena edició amb el cantautor Miquel Pujadó


ENTREVISTA AMB JOSEP SAMPERA, DIRECTOR DE LA FUNDACIÓ I ORGANITZADOR D’AQUEST FESTIVAL

El 2006, seguint el camí iniciat pel desaparegut Josep Palau i Fabre tres anys abans, la Fundació Palau va començar l’aventura de Poesia i +, un festival d’estiu a Caldes d’Estrac, centrat en la difusió de la poesia, dels espectacles literaris i del llenguatge poètic a través dels més diversos gèneres, on no hi podia faltar el gènere musical [programació en pdf]. Després de la inauguració oficial del certamen, el dissabte 25, amb un acte que relacionarà Joan Maragall i Josep Palau i Fabre, Miquel Pujadó, un dels cantautors amb més personalitat del moment [web], oferirà diumenge dia 26 a les 9 del vespre un concert amb tres parts ben diferenciades: una revisitació molt personal de temes dels origens de la Cançó d’autor contemporània en llengua catalana, amb textos de Delfí Abella, Quico Pi de la Serra i Lluís Llach, entre d’altres; una selecció de textos de poetes divulgats mitjançant la Cançó, amb autors com Joan Maragall, Josep Palau i Fabre i Joan Brossa, i una tria dels seus millors temes propis, tot posant l’accent en el seu darrer CD A contraveu. L’entrada al concert té un cost excepcional de 6 euros.

Seguim l’agenda musical d’aquest cap de setmana amb una cita per aquest dissabte, a les 9 del vespre, a l’Església Parroquial de Sant Esteve de La Garriga: un concert amb la soprano Elisabet Bulbena i el pianista Thorsten Lindner. La garriguenca Elisabet Bulbena va iniciar els seus estudis a l’Escola de Música Josep Aymerich d’aquesta localitat, després va entrar al conservatori amb l’especialitat de cant i finalment va traslladar-se a Londres per completar els seus estudis, i ara retorna a casa seva per oferir un concert acompanyada de Thorsten Lindner, excel•lent pianista alemany. L’entrada al concert és gratuïta.

I ara no ens movem de dia, però si de zona i tornem cap a la comarca del Maresme. Dissabte a les 11 de la nit a Lasal d’Arenys de Mar, a la platja del Cavaió, el dj barceloní JaumËtic oferirà la seva actuació. Jaumëtic és el projecte de Jaume Pagès, amb el qual, a més de fer moure al públic amb els seus ritmes preferits, sempre sintètics com el minimal house, tech-house, techno o electro, pica l‘ullet a altres estils més pop, però sempre mostrant la cara més ballable dels seus gustos. L’entrada és gratuïta.

I acabem en diumenge i amb dues activitats a la capital del Maresme. A les 6 de la tarda, espectacle Un Sopar per a dos (si pot ser!) al Foment Mataroní. Parlem d’un joguet comicolíric en un acte, que ha sorgit de l’adaptació fet per part de la Òpera Còmica de Barcelona, amb lletra de Narcís Campmany i Pahissa i amb música de Joan Rius. La història ve lligada amb que tres dels quatre personatges intenten infructuosament durant tota l’obra fer un sopar per a dos.
L’entrada té un cost de 19 euros i 17 amb els descomptes habituals del Foment. Una altra opció per aquest diumenge és el concert de Presidente a 2/4 de 9 del vespre al Cafè Cultural El Dau de Mataró. La banda barcelonina presenta l’òpera rock sobre Simón Jean, un dels grans autors maleïts del nostre país, un músic que va publicar el seu primer disc en una data desconeguda, però amb una important discogràfica, poc a poc va anar augmentant la seva popularitat i fent-lo imprescindible en qualsevol festival que es celebres, fins que un dia va desaparèixer de l’escena musical de forma misteriosa. L’entrada, amb la qual et regalen el seu CD, té un cost excepcional de 5 euros. TANIT PALAY/DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>