La gran dignitat de La Brigada

La formació de Vilanova i la Geltrú La Brigada va acudir aquest dijous dia 24 al cafè cultural El Dau de Mataró en versió reduïda: dalt l’escenari van comparèixer Magí Mestres i Pere Agramunt, dos dels cinc membres del grup, i ho van fer en clau plenament acústica. Ho feien en el marc del sisè cicle Músiques Tranquil·les, organitzat des de la Casa de la Música Popular però que té en el Dau un potent programador per a propostes de format més petit.

Amb un univers sonor que l’inscriu plenament dins les bandes del pop folk català com Manel o Els Amics de les Arts, els membres de La Brigada van aguantar amb una dignitat extrema la pobre entrada de públic, que desanima a qualsevol. Això va fer que l’ambient en el moment de començar fos molt fred. Un escenari, però, que els de la Brigada van aconseguir invertir: els dos músics van desplegar les seves qualitats tan vocals com instrumentals i amb trompeta, guitarra, harmònica, maraques, picarols i les seves dues veus van construir un coixí sonor de gran envergadura. Van demostrar molt bones maneres amb una execució precisa, delicada, dels temes dels dos discos que tenen al mercat -L’obligació de ser algú i Les paraules justes-.

Els dos components del grup van intepretar sobretot temes propis però de fet també es van atrevir, per exemple, amb una excel·lent adaptació del Something dels Beatles, excel·lent la trompeta. Tot i explicar que s’havia versionat anteriorment per part de 173 grups, segur que la versió de La Bigada sonava diferent a tots ells.

La Brigada va demostrar aquest dijous a Mataró que és una de les formacions a tenir en compte en el panorama del nou pop en català. Només els falta el reconeixement del públic, la resta ja està molt feta. JOAN SALICRÚ/JOAN GONZÁLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>