Santi Arisa combina passat i present amb els seus poemes musicats

En un escenari tan agradable com el Parc de Can Muntanyà, el veterà Santi Arisa va portar divendres els seus poemes musicats al públic de Caldes d’Estrac. Acompanyat per la seva banda, Arisa va presentar el seu espectacle “Taverna de poetes”, un experiment de jazz i rock que repassa els versos de grans artistes de la nostra terra com Martí i Pol, Salvador Espriu o Pere Quart.

El polifacètic músic català, reconegut bateria de la mítica formació Pegasus, combina present i passat en un espectacle de gairebé dues hores de durada i en el qual Santi Arisa intenta connectar amb el públic tan en la seva faceta de cantant com en la d’orador ocasional. A més, disposa d’un grup de músics que segueixen a la perfecció el seu camí pels textos dels poetes catalans.

El veterà cantautor va aprofitar per presentar el seu darrer disc “Tot és en tot”, en el que continua l’estela dels seus anteriors treballs. Tal com el mateix Arisa comenta, va començar escrivint les seves pròpies cançons però finalment va decidir que potser li donava més resultat fer-se seus els versos de Carner, Espriu, Martí i Pol i tants altres.

D’altra banda, durant els seus llargs monòlegs entre cançó i cançó, Arisa es va mostrar molt pessimista respecte a la situació de la música en el nostre país. Encara consternat pel progressiu declivi del jazz, va reivindicar en diverses ocasions la desigual diferència entre el gran nombre de bandes de qualitat de les que disposem a casa nostra i la oferta de sales i llocs on portar la música en directe. Tot plegat, una situació que portem molts anys arrossegant.

El concert estava emmarcat dins el festival “poesia i +”, que s’allargarà fins el 25 de juliol. De moment, va tenir una gran inauguració amb la presència d’Arisa, un artista que participa amb el públic i que ens vol acostar la poesia en la seva vessant de cantautor a ritme de jazz. D’aquesta manera revitalitza els clàssics catalans amb una nova visió. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>