El Cafè Jazz de Calella s’acomiada a La Gàbia amb un quartet molt correcte

Aquest divendres tenia lloc la última cita amb l’11è Cafè Jazz de Calella, que s’ha dut a terme entre el 5 de febrer i el 26 de març d’aquest 2010. El cicle de concerts s’ha programat en diferents ubicacions del poble i divendres era el torn de provar la experiència al restaurant La Gàbia del passeig marítim. Els protagonistes, un quartet de jazz molt correcte format per Ramon Ángel Rey a la bateria, Andreu Zaragoza a la guitarra, Rai Ferrer al contrabaix i Gabriel Amargant al saxo.

Aquesta iniciativa, que ja va per la seva onzena edició, està recolzada per l’Ajuntament de Calella i ha comptat amb la col·laboració de la sala Mozart i El Pla dels Encants com a ubicacions d’aquesta mostra de jazz. L’actuació que ens ocupa, que tancava aquesta edició, va tenir en canvi com a escenari la Gàbia, un local en forma circular al passeig marítim del poble. La ubicació podia ser sorprenent a primera vista, però en definitiva va resultar bastant apropiada pel tipus de concert.

De fet, això no és pas una raresa, és bastant comú i ho podem veure en diferents locals de platja en moltes zones del Maresme, sobretot durant l’estiu. En aquest cas, la formació va mostrar-se còmoda amb el petit format del concert des del principi. Les cançons, la majoria de deu minuts de durada o més, van ser una mescla entre standards de jazz que la banda va interpretar a la perfecció juntament amb algunes peces de creació pròpia.

Podríem dir que el quartet va sonar força equilibrat, deixant lloc per la improvisació i escollint moments en els quals es pogués lluïr cadascun individualment. Menció especial en aquest apartat per l’esplèndid saxo a mans del jove Amargant. Tot plegat, una excel·lent cloenda per aquest 11è Cafè Jazz de Calella que ha tingut un cop més un bon balanç d’acollida entre la gent. Ja només ens falta esperar que arribi l’edició de l’any que ve. ALBERT CLOPÉS / JOAN GONZÀLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>