Tribut a Van Gogh a ritme de jazz

Xavier Dotras va omplir diumenge al vespre l’envelat de Vila Flora, a Canet, amb un concert que es va descobrir molt especial per nombrosos motius. Especial perquè era a casa, envoltat de familiars i amics; perquè era una estrena; i perquè, per primer cop, barrejava les imatges audiovisuals amb la música en directe.

Xavier Dotras Trio van presentar “Vincent”, el seu darrer treball discogràfic, on la sonoritat del jazz rememora i homenatja la vida i l’obra de Vincent Van Gogh. Partint doncs d’un punt d’inspiració únic, el disc, igual que l’espectacle, pren així un sentit global, on cada peça s’anomena igual que un quadre de l’artista i està inspirada en una època concreta de la vida turmentada del pintor.

La presentació en directe va permetre fer un pas més enllà en el tribut al genial artista. Les peces anaven precedides de narracions que explicaven les principals característiques de cada una de les èpoques que evocava la música. I mentre aquesta sonava, una gran pantalla reflectia imatges de quadres de Van Gogh i fotografies d’indrets que van marcar la seva vida.

Tot plegat, un concert basat en la sonoritat pròpia del trio que encapçala Dotras al piano, acompanyat al contrabaix i bateria per músics fidels i amb gran complicitat. Tots tres van oferir un jazz melòdic i suau, encara que sense renunciar a les cadències més contemporànies. Diumenge, però, l’embolcall va anar molt més enllà de la música, i el resultat va ser un espectacle complert i coherent. RITA VILLÀ / JOAN GONZÀLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>