Ivó Oller Quintet posa jazz i elegància a parts iguals

Un centenar de persones van assistir a la presentació en societat del primer disc en solitari del trompetista de Mataró Ivó Oller, que porta per títol Nu Jazz, editat per Quadrant Records. El concert, en el que Ivó Oller es va acompanyar del seu Quintet, va tenir lloc aquest passat divendres, a la sala gran del Foment Mataroní.

El recital va estar ple de temes del seu darrer treball, en el que van sorprendre el vitalíssim Tots els matins o temes de membres del quintet, com Last Minute, obra de Marc Sort. Jazz Nu va sonar amb força al Foment, amb un Quintet de primeres espases que van fer de marc musical per al lluïment d’Oller. Un grandiós Ismael Dueñas al piano i un tete a tete permanent amb el saxo tenor i soprano de Marc Sort van donar ales al músic mataroní, que va tenir com a base uns solvents i alliberats Dick Them al contrabaix i Josep “Pinyu” Martí a la bateria. Un concert plàcid i molt estètic, amb un quintet vestit d’etiqueta i amb cançons que bé mereixen menció, com la negríssima L’última pregunta o la luxuriosa El Tretze. Composicions llargues, obertes, descarades, amb un segell made in Ivó Oller inconfusible.

Oller és un rodamón del jazz, un autèntic melòman que ha viatjat per mig món amb la seva trompeta sota el braç. Acompanyant músics de la talla de Nicholas Payton, Miqui Puig o David civera, el trompetista mataroní ha fet sonar el seu instrument per tot l’estat espanyol, Europa i Amèrica, i això es nota en el seu directe. El swing, el jazz més atrevit, arranjaments oberts, un bebop poc convencional, tot això junt construeix una proposta que sens dubte picarà amb força els propers mesos a l’escena del nou jazz català. I es que el jazz maresmenc té en Ivó Oller un excel·lent far. La seva entrega, la seva elegància musical, el fan un referent imprescindible. Jazz i elegància casen de la mà d’Ivó Oller i el seu quintet, i axiò agrada. De fet, el trompetista i la seva banda participarà la propera primavera al circuït de jazz català Ressons Jazz.-ELOI AYMERICH/JOAN GONZÁLEZ.

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>