Calella s’omple del millor jazz

Calella va acollir divendres a la nit un concert del millor jazz nacional del moment. Un quartet de luxe liderat pel saxofonista basc resident a Barcelona Gorka Benítez, i completat amb la guitarra de Dani Pérez, el contrabaix de Rai Ferrer i David Xirgu a la bateria. Tots ells figures de primer nivell de l’escena jazzística catalana.

El quartet presentava “Bilbao”, el treball gravat conjuntament el 2006, però el repertori també va incloure temes de Gorka Benítez publicats en els darrers anys. El públic va poder escolar, doncs, joies com “flor de viento”, del premiat disc “solo la verdad es sexi”, o “nada sin tu voz”, enregistrat a l’últim treball del saxofonista, que ha titulat “al otro lado”.

El jazz de Gorka Benítez es caracteritza per un so suau, extremadament melòdic, sense renunciar, però, a ni un bri de modernitat ni caure en cap moment en la carrincloneria. Aquesta sonoritat, de la que és protagonista absolut el saxo tenor del músic, és, sens dubte, la seva clau de l’èxit.

Divendres, el cafè de la sala Mozart de Calella era ple de gom a gom, tot oferint una demostració de que el jazz no és una música tant minoritària com alguns pretenen. Aquest era el segon concert del cicle Cafè jazz, que enguany arriba a la seva desena edició i que oferirà actuacions en directe cada divendres durant el que queda de febrer i tot el mes de març. Un cicle amb una programació de luxe que posa de manifest que el jazz no només pot escolar-se a la capital. RITA VILLÀ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>