'El Documental del Mes' a Mataró · CLACK 'El Documental del Mes' a Mataró · CLACK 'El Documental del Mes' a Mataró · CLACK
'EL DOCUMENTAL DEL MES' A MATARÓ
La productora audiovisual Clack, especialitzada en la producció de documentals, inicia el 8 de març de 2017 una nova iniciativa que tindrà lloc al Cafè de Mar, espai on l'empresa té la seva seu: la programació del cicle 'El Documental del Mes', projecte nascut de les mans de Parallel40 l'any 2005 amb l'objectiu d'apropar documentals internacionals independents als espectadors catalans. Clack pretén d'aquesta manera convertir Cafè de Mar en un espai referent del documental d'autor a Mataró i comarca, tenint en compte que enlloc més del Maresme se celebra aquesta iniciativa.

CADA SEGON DIMECRES DE MES
La idea de la productora és programar el 'Documental del Mes' durant tot el curs (des de l'octubre fins al maig), un total de 8 sessions, que es programaran el segon dimecres de mes a 2/4 de 8 del vespre. Hi haurà una petita introducció per part d'un membre de Clack Audiovisual, SCCL, contextualitzant el documental, i un breu debat posterior presentat per un professor del Tecnocampus que comptarà, a més, amb convidats especialistes en el tema de cada pel·lícula. L'entrada val 3 euros.


OCTUBRE 2017: 'LA MEVA FÀBRICA'
"Si vols ser un constructor de vaixells, has d'haver nascut per ser-ho". Amb aquesta frase resumeix un dels protagonistes de La meva fàbrica la importància que té per a ell el seu lloc de treball. No es tracta només d'un sou, és també l'orgull d'un ofici, la dignitat aconseguida generació rere generació.

Els ingressos d'un terç dels habitants de la ciutat alemanya de Wismar depenen de Wadan Yards, una empresa constructora de vaixells. L'agost de 2008 un inversor rus es queda l'empresa. El futur sembla segur. Però quan comença la crisi mundial, 5.000 llocs de treball entren en perill.

Una pel·lícula sobre la dignitat del treballador i un exemple bell i contundent de què hi ha darrere del concepte abstracte de la "crisi".

Dades d'agenda
LA MEVA FÀBRICA
Dimecres 11 d'octubre a les 19:30 h.
Cafè de Mar (Sala Polivalent)
C/ Santa Rita, 1 (Mataró)
Entrada: 3 euros / 1 euro amb el carnet d'estudiant TecnoCampus.
Organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes. Amb la col·laboració de: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, Tecnocampus i, el mes d'octubre octubre, Ateneu Cooperatiu del Maresme.

Fitxa tècnica
Direcció: Dieter Schumann
Guió: Jochen Wisotzki
Fotografia: Rainer Maria Schulz
So: Rainer Maria Viltz, Arne Papenhagen
Muntatge: Gudrun Steinbrück
Música: Nils Kacirek
Producció executiva: Christian Beetz
Apte per a tots els públics


La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i la universitat Tecnocampus. De fet, aquests passis s'inscriuen en el marc de la col·laboració que Clack té amb la universitat de la capital del Maresme, que compta amb un Grau de Mitjans Audiovisuals al qual acudeixen 600 alumnes. Tots aquests estudiants d'audiovisuals tindran un descompte a l'hora d'entrar a les sessions. Els professors del Tecnocampus tindran entrada gratuïta.


JA PROJECTATS

MARÇ 2017: 'SONITA' ESTRENA EL CICLE A MATARÓ
La primera cinta que s'ha pogut veure a la capital del Maresme, el 8 de març, és 'Sonita', una pel·lícula de la directora iraniana Rokhsareh Ghaem Maghami, que va obrir la passada edició del festival DocsBarcelona –promogut també per Paral·lel 40- i és la vibrant història d'una jove rapera afganesa que denuncia la difícil situació de les dones a l'Afganistan a través de les seves cançons. Aquesta primera projecció coincideix amb el Dia Internacional de la Dona, i està inclosa dins els actes organitzats per aquesta efemèride a la capital del Maresme.


ABRIL 2017: 'AMATEURS A L'ESPAI'
Després de l'èxit amb 'Sonita', arriba, a 'El Documental del Mes' de Mataró, 'Amateurs a l'espai'. La pel·lícula explica la història d'en Kristian i en Peter, dos amics que són enginyers de primer nivell i comparteixen un somni: construir un coet fet a casa que els permeti viatjar a l'espai. Si tenen èxit, Dinamarca serà el quart país a la història que envia persones més enllà de l'atmosfera terrestre.
Acompanyats d'un grup de fanàtics de l'aeronàutica, els dos protagonistes hauran de lluitar contra els més grans desafiaments tècnics, i fins i tot hauran de desatendre les seves obligacions familiars per fer realitat el seu somni. Aconseguiran construir un coet amb el mateix pressupost que costaria fer un cotxe?

Fitxa tècnica
Direcció: Max Kestner
Producció executiva: Sigrid Jonsson Dyekjær
Fotografia: Poul Meyer, Claus Mejling, Max Kestner, Kim Høgh Mikkelsen
Edició: Jakob Thuesen
So: Hans Møller
Música: Paul Leonard-Morgan
Producció: Danish Documentary Production


MAIG 2017: 'VENUS'
Dues joves directores daneses convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica de i per al sexe femení. En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustracions. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s'obren més a càmera i la trama va prenent forma. Les directores s'adonen que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja són la pel·lícula que necessitaven fer.
Una història sincera, honesta i vulnerable sobre les dones en relació amb el sexe, el desig, les emocions, els descobriments, el paper que suposadament han de tenir al llit i totes aquelles coses de les quals mai ens havíem atrevit a parlar.

Fitxa tècnica
Direcció: Lea Glob, Mette Carla Albrechtsen
Producció executiva: Jesper Jack
Edició: Signe Rebekka Kaufmann
Fotografia: Cathrine Coleman 
Música: Ola Kvernberg 
Producció: Kirstine Barfod, Anna J. Ljungmark, Julie Leerskov

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.