Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
'El Documental del Mes' a Argentona · CLACK 'El Documental del Mes' a Argentona · CLACK 'El Documental del Mes' a Argentona · CLACK 'El Documental del Mes' a Argentona · CLACK 'El Documental del Mes' a Argentona · CLACK 'El Documental del Mes' a Argentona · CLACK
'EL DOCUMENTAL DEL MES' A ARGENTONA
PROPERES PROJECCIONS:

16 GENER 2019 · SILVANA

Silvana és una rapera que ha conquerit Escandinàvia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d'opressió. Icona i activista de la comunitat queer, es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s'ha convertit en la veu d'una nova generació de joves inconformistes. Un viatge des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en una veritable icona contemporània, sent el centre d'atenció de centenars d'adolescents i seguidors.

Al mateix temps, s'enamora de la cantant Beatrice Eli, referent de la música pop a Suècia. Una història d'amor íntima que ens descobreix, com diu la mateixa Silvana, que "no hi ha superherois, només éssers humans".

La història de la Silvana és universal i parla de la força que es necessita per aconseguir ser un mateix. Un documental inspirador que explora noves formes narratives i que pretén posar el seu gra de sorra a una revolució on les dones joves es converteixin en creadores, artistes i líders del demà.


· · ·

JA PROJECTATS


5 DESEMBRE 2018 · LAST DAYS IN SHIBATI
El nen Zhou Hong i el senyor Xue Lian han de marxar de l'última barriada històrica que queda a la gran ciutat de Chongqing, perquè serà destruïda per construir un nou barri. Obligats a abandonar el que ha estat casa seva fins aleshores, els estrets carrers del barri de Shibati, fan de testimonis de la Xina més tradicional i històrica que està a punt de desaparèixer.

La destrucció de les antigues barriades a la Xina són un reflex de les polítiques urbanístiques, socials i culturals d'un país on allò vell, tradicional i històric ha de donar pas a allò nou, contemporani i sense ànima. Una reflexió sobre la canviant Xina contemporània que, poc a poc, va deixant perdre la seva història i el seu llegat.15 NOVEMBRE 2018 · OF FATHERS AND SONS
El director de Return to Homs, torna a la seva terra per viure dos anys amb la família d'Abu Osama, membre d'Al-Queada a Síria. Allà serà testimoni de com els seus fills son entrenats, des de ben petits, per convertir-se en soldats de la Jihad. Descobrim des de dins què significa créixer amb un pare jihadista.

Els seus dos fills, Osama i Ayman, adoren i admiren al seu pare i obeeixen les seves paraules, però mentre Osama sembla seguir el camí de la Jihad, Ayman vol tornar a l'escola… Després de guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance, Talal Derki ens sedueix amb una història que, a través del dia a dia dels dos nens, ens permet comprendre la complexitat i la tragèdia del conflicte que viu Síria actualment.


10 OCTUBRE 2018 · EUGENIO
Eugenio omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l'humor. Sempre impassible, vestit de negre, amagat rere unes grans ulleres fosques i el fum d'una eterna cigarreta, ha deixat una empremta molt important a diverses generacions que encara avui riuen i expliquen els seus acudits. A partir dels anys vuitanta, i fins a mitjans dels noranta, va estar present a totes les llars del país a través de la televisió i va fer gires per tot Espanya i part d'Amèrica Llatina. Però l'èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.

Personatge polifacètic, Eugenio també va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i fins i tot aficionat a l'esoterisme. La seva vida va estar marcada per un gran amor –la seva primera esposa, Conchita Alcaide– que el va convertir en artista. La mort prematura de la Conchita va ser el punt d'inflexió que marcaria la seva vida. Per una part, va coincidir amb l'inici de l'èxit. Per l'altra, es va apoderar d'ell una tristesa infinita que el portaria a un pou de foscor. Un retrat de l'Eugenio més desconegut.


JUNY 2018 · VENUS
El documental, produït el 2016 i d'una durada de 80 minuts, explica la història de dues joves directores daneses -Lea Glob i Mette Carla Albrechtsen- que convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica adreçada al sexe femení.

En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustracions. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s'obren més a càmera i la trama va prenent forma. Les directores s'adonen que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja són la pel·lícula que necessitaven fer.

Venus proposa una reflexió per parlar del sexe "real" des d'una perspectiva feminista i lliure d'estereotips. La quantitat de perspectives, raonaments i maneres diferents de viure la sexualitat, allunya a l'espectadora de la visió d'una sexualitat femenina "oficial", i rescata, en part, el pensament d'Anaïs Nin, autora referent de la literatura eròtica feminista de mitjans del segle XX.
Un cop d'atenció per reivindicar el paper de la dona com a ésser sexual actiu i per trencar la concepció de "dona objecte" que encara a dia d'avui viu en l'imaginari col·lectiu. Una pel·lícula necessària que trenca amb la concepció "masculinitzada" de la sexualitat femenina i que proposa a les dones un exercici d'obertura i autoanàlisi a través del qual reconnectar amb el seu desig i apoderar-se dins i fora del terreny sexual.


MAIG 2018 · L'HORA DELS DEURES
Un pare filma l'esforç i el patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar els exercicis que li posen a l'escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d'un nen inquiet i imaginatiu. El pare s'implica a fons per entendre el problema i dedica una hora cada dia a ajudar-lo a fer els deures. Passen els dies, les setmanes i els anys, i observem com les ganes d'aprendre xoquen contra el fantasma del fracàs escolar. L'entranyable relació pare-fill, tota una muntanya russa d'emocions, ens revela amb humor les contradiccions del sistema educatiu francès.

Aquesta és la sinopsi de L'hora dels deures, un documental francès de 59 minuts que planteja el dilema que una part del viu de l'ensenyament i que es projecta el dijous dia 10 a les 7 de la tarda a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Argentona dins El Documental del Mes.

El film planteja preguntes com aquesta: La intel·ligència d'un nen es mesura a partir de la seva habilitat per fer els deures que li imposen des del col·legi? Com això pot afectar a la seva autoestima i al seu futur desenvolupament emocional? Una petita perla cinematogràfica que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill amb el simple fet de dedicar una estona per fer els deures amb ell.

L'autor del documental, Ludovic Vieuille, és un director de cinema francès que també ha treballat com a càmera, editor i escriptor, entre d'altres. Ha signat una dotzena de documentals i curts de ficció, seleccionats en diversos festivals. És cofundador de l'empresa Girelle Production. El 2014, va escriure i va dirigir el curtmetratge "Pointe-Noire". Actualment està escrivint un llargmetratge i una nova sèrie, "Les Green Bonnet".


ABRIL 2018 · LES NOIES D'ALBA DAURADA
"Què ha passat a Grècia?" es pregunta en veu alta el cineasta Håvard Bustnes a l'inici d'aquest inquietant documental. En els últims anys, la imatge d'un país amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s'encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.

Quan nombrosos membres destacats del partit són empresonats, les seves dones (entre elles la filla del líder Nikos Michaloliakos) agafen les regnes de la formació i continuen propagant-ne el missatge. Totes elles tenen la suficient experiència per evitar escletxes en el discurs oficial i s'asseguren que les entrevistes que els fan queden tal com volen. Però en un moment de distracció, el director marxa corrent amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partit neonazi. El material resultant, complementat amb imatges d'arxiu, no deixa cap dubte sobre el costat depravat d'aquest partit polític i revela l'abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar.

· · ·


NOTÍCIES RELACIONADES

NOTA DE PREMSA INAUGURACIÓ DEL CICLE

La pel·lícula que obre el cicle dijous dia 15, 'Amazona', narra la història d'una filla la mare de la qual la va abandonar per anar-se'n a viure a la selva quan era petita

Argentona podrà consumir a partir d'aquest mes de març documentals d'alta qualitat, independents i amb mirada pròpia gràcies a una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de la població i la productora de documentals Clack, que ja du a terme el cicle 'El Documental del Mes' a Mataró, concretament al Cafè de Mar, on té les seves oficines.

El primer documental, dels quatre que es podran veure fins al mes de juny, és Amazona, una pel·lícula dirigida per Clare Weiskopf, la mare de la qual va fugir a la jungla colombiana quan ella tenia onze anys, abandonant-la a ella i el seu germà. La pel·lícula, de 82 minuts de durada, es podrà veure dijous dia 15 a les 7 del vespre a la Casa Gòtica.

Els altres tres documentals són: Les noies d'Alba Daurada (12 d'abril), L'hora dels deures (10 de maig) i Venus (7 de juny).
Després de la projecció, que es farà sempre en dijous, tindrà lloc un debat posterior, amb una persona vinculada al tema. En aquesta ocasió serà Nina González, tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament d'Argentona, qui comentarà el documental.

Amazona: una història de retrobament
Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Aquesta és la pregunta inicial que es va plantejar la directora d'Amazona quan va decidir retratar la seva història personal, coincidint amb el seu embaràs. Necessitava buscar respostes, tancar ferides i construir el seu propi concepte del significat de la maternitat.
Així, el documental és un viatge a les profunditats de l'Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l'interior del seu propi ser, l'únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa. El documental, per tant, es planteja com un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

Èxit de les projeccions a Mataró
El cicle El Documental del Mes el promou Clack a Mataró des del març de 2017 en col·laboració amb DocsBarcelona del Mes i gràcies al suport de Fundació Unió de Cooperadors, Ajuntament de Mataró i Fundació Tecnocampus. Fins al moment la sala d'actes del Cafè de Mar ha acollit la projecció de nou documentals, entre els quals Amazona ha estat un dels més exitosos. El darrer passi, de la peça francesa L'Hora dels Deures, va congregar 65 persones a la sala d'actes del Cafè de Mar.

AMAZONA
Dijous 15 de març · 19h · Casa Gòtica (Carrer Lladó, 4. Argentona). Entrada lliure.
Organitza: Ajuntament d'Argentona, Clack i DocsBarcelona del Mes. Amb la col·laboració de TecnoCampus.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.