Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
22/1
EL DOCUMENTAL 'PEIRÓ42' ES PROJECTA ARA AL MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA
És una de les activitats programades dins l'exposició 'Catalunya, terra cooperativa', inaugurada el passat novembre estarà al Museu d'Història de Catalunya fins el proper 17 de febrer.

El Museu d'Història de Catalunya, dins del cicle d'activitats relacionades amb l'exposició temporal «Catalunya, terra cooperativa», ha organitzat, el proper dijous 31 de gener a les sis de la tarda, una projecció-debat sobre el cooperativisme i el sindicalisme a partir de la projecció del documental «Peiró42», produït per la cooperativa Clack en el marc d'una comissió ciutadana que es va formar l'any 2017 per commemorar el 75é aniversari de l'afusellament de l'històric anarcosindicalista i cooperativista català Joan Peiró.

Un cop acabada la projecció s'obrirà un debat amb Eloi Aymerich, director del documental i soci de Clack, i la historiadora Margarida Colomer, especialista, entre d'altres qüestions, en moviment cooperatiu i lluita obrera.


Una nova cita dins la ruta 'Peiró42'
Més d'un any després de la seva estrena, el documental Peiró42 segueix projectant-se arreu. El que va ser un projecte pensat i creat per al 75è aniversari de l'afussellament de Joan Peiró s'ha convertit en un documental itinerant que després de l'estrena a Mataró l'octubre del 2017, ha estat projectat al Museu de l'Exili de La Junquera, la Fundacion Anselmo Lorenzo de Madrid, la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, al Festival Barcelona Creative Commons i al Festival Cine CC Donostia; servint així per donar a conèixer la figura i els valors de l'anarco-sindicalista Joan Peiró, fill de Mataró.

A més, el projecte escènic que l'octubre del 2017 es va estrenar al Teatre Monumental de Mataró, va tornar a ser programat a l'octubre 2018 a Argentona i Barcelona.

Peiró42 és un migmetratge documental on a partir d'escenes de ficció, entrevistes, imatges d'arxiu i la recuperació de fonts documentals originals s'exposen en primera persona els valors de l'anarcosindicalisme, el cooperativisme i la República.Informació pràctica
Peiró 42

Lloc: Vestíbul del Museu d'Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3 - Barcelona)
Dia: dijous 31 de gener de 2019
Hora: 18:00 h (durada del documental: 29 minuts)
Entrada lliure
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.