Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Clack rep el premi a la innovació i a l'emprenedoria a la Nit de la Cultura de Mataró · CLACK Clack rep el premi a la innovació i a l'emprenedoria a la Nit de la Cultura de Mataró · CLACK Clack rep el premi a la innovació i a l'emprenedoria a la Nit de la Cultura de Mataró · CLACK
12/11
CLACK REP EL PREMI A LA INNOVACIÓ I A L'EMPRENEDORIA A LA NIT DE LA CULTURA DE MATARÓ
El passat dilluns 4 de novembre es van els Guardons Cultura Mataró 2017 durant la gala de la segona edició de la Nit de la Cultura, organitzada per la Direcció de Cultura, i que representa el més alt reconeixement que dona la ciutat als seus creadors i agents culturals. L'acte es va celebrar a la Nau Gaudí i va estar presentat per Rubén Yuste.

Els Guardons Cultura Mataró tenen el propòsit de premiar la creació, la recerca i la producció de qualitat realitzada a la ciutat i al territori, i de fomentar la cultura i les arts com a parts constitutives de la seva personalitat i identitat. Entre el mes d'abril i el mes de juny es va obrir un procés de presentació de candidatures en el qual va poder participar el conjunt de la ciutadania, que després passava a valorar el jurat per dirimir els guanyadors de les sis categories.

La productora audiovisual Clack ha estat distingida amb el guardó d'innovació i emprenedoria. La cooperativa mataronina té el seu origen en l'entitat Clack Produccions Culturals, una entitat sense afany de lucre constituïda l'any 2001. El jurat ha destacat la qualitat, la solidesa i l'interès documental d'algunes de les seves produccions més recents, tals com "Polifonia Basca", "Peiró42" o "Josep Palau i Fabre. Retrat cubista".

El jurat de la segona edició dels Guardons Cultura Mataró ha estat presidit per la Catedràtica d'Història de l'Art a la Universitat de Barcelona, Rosa Alcoy. Els altres membres del jurat eren: el promotor musical, president de l'Associació de Mànagers i Representants (ARC) i impulsor del Festival BAM i del Mercat de Música Viva de Vic, Jordi Gratacós; el mestre, actor, productor i director teatral mataroní, Toni Grané; la historiadora de l'art, museòloga, directora de la Fundació Palau, Maria Choya; el filòleg i gestor cultural tarragoní molt vinculat a l'àmbit de les festes populars i actual coordinador del projecte del Museu Casteller de Catalunya de Valls, Jordi Bertran, i la llibretera, propietària de la llibreria Dòria, Núria Dòria.

Es van rebre un total de 29 propostes a figures, col·lectius, projectes i iniciatives de caràcter cultural per la seva contribució singular a la cultura de la ciutat.


Aquest és el discurs que Eloi Aymerich en nom del Consell Rector va pronunciar després de rebre el premi:

Discurs Nit de la Cultura
Bona nit.
Nosaltres, els de Clack, allà on anem sempre diem que som de Mataró,
instintivament. Al País Basc, a Anglaterra, a l'Equador, a Madrid. Com una mena d'acompanyament. "Som de Clack, som de Mataró i... el que convingui".
Algun dia algú ens ha dit: no cal, no, que dieu d'on veniu? Sou una productora audiovisual i cultural catalana i punt, no?

Doncs sí i no. Els nostres orígens són intensament locals. Acompanyats pels valents de Televisió de Mataró i en Lluís Lligonya, un lloc on vam aprendre a la pràctica conceptes com ciutat, comunicació o cooperació.

Actualment no treballem massa per Mataró i la comarca però en canvi, gran part de les coses q fem o hi estan inspirades o hi tenen relació: per exemple un documental sobre les caixes d'estalvis a partir de la nostra caixa d'estalvis, un altre reportatge per aquest programa arran d'haver acollit el primer tren de la
península, un projecte escènic documental sobre Joan Peiró o una iniciativa al voltant de Josep Palau i Fabre en format documental i també escènic...

Això quan no són peces que parlen directament de Mataró, com un documental sobre els Capgrossos de Mataró o una sèrie de clips sobre la nostra Festa Major.

Sempre hem tingut clar que ser d'un lloc permet veure el món d'una determinada manera. Una manera mediterrània. Moderna. Incisiva. Bonica. Inconformista. De vegades precària. Com la nostra ciutat. Per això sempre hem tingut la nostra seu a la ciutat. I no tenim previst marxar-ne. Des de Mataró on faci falta. Però des de Mataró.

També ens sentim còmodes participant i animant la vida cultural: durant cinc anys vam coimpulsar l'espai cultural El Públic, on vam impulsar dotzenes de concerts, exposicions, fins i tot dues edicions d'una Revetlla Popular de Sant Joan que clama per tornar. O ara amb el cicle El documental del Mes al Cafè de Mar, on tenim la seu. Han estat molts, centenars, els companys de viatge. I les aventures. I els projectes. Tant institucionals com personals. Hem fet molt amics i amigues. El premi també és seu.

Ens agrada, sí, fer cultura per Mataró des de l'àmbit privat o, més concretament, des del tercer sector. Som cooperativa. Però ho vivim amb normalitat. Donar exemple, ho sabeu el que heu treballat amb nosaltres, ens caracteritza; treballar, fer el que es diu, complir amb el que diem que farem.

Gràcies pel premi en nom de totes les companyes i companys de la cooperativa Clack.
Llarga vida a la cultura de Mataró! Seguirem remant junts amb tots vosaltres! I seguirem aprenent a explicar històries plegats. Segurament aquesta és un dels secrets que dóna sentit a fer cultura, a fer comunicació.

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.