Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
'Peiró 42' aterra a Barcelona un any després de l'estrena a Mataró · CLACK 'Peiró 42' aterra a Barcelona un any després de l'estrena a Mataró · CLACK
19/10
'PEIRÓ 42' ATERRA A BARCELONA UN ANY DESPRÉS DE L'ESTRENA A MATARÓ
Serà el 28 d'octubre a la sala Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre. Dos dies abans s'escenificarà també a la Sala d'Argentona, tancant una ruta que ha dut el projecte a La Jonquera i a Madrid

El projecte escènic documental Peiró42, produït per la cooperativa audiovisual Clack en el marc de la comissió ciutadana formada el 2017 per commemorar la mort de Joan Peiró, aterra el proper 28 d'octubre a Barcelona, concretament a la sala Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre, al barri de Sants, on va néixer Peiró el 1887.


Aquest nou passi tindrà lloc un any després de l'estrena a Mataró, el 21 d'octubre passat i compta amb el suport del Districte de Sants, on va néixer Peiró el 1887. Precisament ara fa cent anys, també a Sants, concretament a l'Ateneu Racionalista del carrer Vallespir, és on va tenir lloc el Congrés homònim (28 de juny a l'1 de juliol de 1918), molt rellevant pel futur del moviment anarcosindicalista, en el qual Peiró tindria un paper important. De manera que la posada en escena de Peiró42 serà una manera de recordar-ho. De fet, en el mateix marc, aquest passat dijous 11 va tenir lloc a la Lleialtat Santsenca el passi de la versió documental del projecte, on van assistir una quarantena de persones.

També a Argentona, el 26 d'octubre

Però aquesta no és l'única cita que Peiró42 té aquest octubre. El dia 26, dos dies abans de la posada en escena a Barcelona, l'espectacle es podrà veure a La Sala d'Argentona, a 2/4 de 9 del vespre, en una sessió que costarà 4 euros i que s'inclou dins la cinquena setmana de la Memòria Històrica que la població maresmenca promou.

Amb aquest passi a la localitat maresmenca i a la capital catalana es tancarà una ruta de presentacions que ha portat el projecte escènic documental el passat mes de febrer al Museu de l'Exili de La Jonquera, el 14 d'abril a la Fundación Anselmo Lorenzo de Madrid i el 18 d'agost a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, indrets on es va projectar la versió documental de Peiró42.

Una iniciativa ciutadana que barreja diferents arts
Peiró42 sorgeix en el marc de la Comissió ciutadana creada amb motiu dels 75 anys de l'afusellament de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peiró (1887-1942) i que formen unes quaranta entitats de la ciutat entre partits polítics, sindicats, grups de memòria històrica, cooperatives i associacions de veïns. L'espectacle barreja intervencions teatrals, música i audiovisual. Compta amb la participació dels cinquanta músics de l'Orquestra de Mataró, un cor de 23 cantaires creat expressament per a l'ocasió i del duet format per Borja Penalba i Mireia Vives.

Des d'un punt de vista escènic, s'hi poden veure intervencions de Jaume Amatller "Notxa", David Pruna i Izaskun Larrea, tots tres vinculats a l'Aula de Teatre de Mataró. A les intervencions de vídeo s'hi poden sentir els historiadors Margarida Colomer, Pere Gabriel, Miquel Garau, Josep Puig Pla i Maria Salicrú-Maltas. "És una proposta multidisciplinar sobre la memòria històrica i els valors d'un dels mataronins més destacats del segle XX", explica Eloi Aymerich, el seu director, el qual compta amb el suport de Jessica Pérez Casas a la direcció d'actors, Laura Clos "Closca" i Sergi Corbera a la direcció d'art i Maria Salicrú-Maltas a la direcció musical.

COMPRA LES ENTRADES AQUÍ!
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.