Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
LA SEXUALITAT FEMENINA A 'EL DOCUMENTAL DEL MES' DE JUNY A ARGENTONA · CLACK LA SEXUALITAT FEMENINA A 'EL DOCUMENTAL DEL MES' DE JUNY A ARGENTONA · CLACK LA SEXUALITAT FEMENINA A 'EL DOCUMENTAL DEL MES' DE JUNY A ARGENTONA · CLACK LA SEXUALITAT FEMENINA A 'EL DOCUMENTAL DEL MES' DE JUNY A ARGENTONA · CLACK
28/5
LA SEXUALITAT FEMENINA A 'EL DOCUMENTAL DEL MES' DE JUNY A ARGENTONA
La peça protagonista del proper 'Documental del Mes' a Argentona és Venus, una història sobre les dones en relació al sexe, el desig i les emocions. Un documental sobre sexualitat femenina que va batre tots els rècords de taquillatge a Dinamarca, país d'origen de les directores i protagonistes. El film es projectarà el proper dijous 7 de juny, a les 7 de la tarda , a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Argentona. Després del film conversarem amb María Cabral; sexòloga i educadora social experta en gènere.
El documental, produït el 2016 i d'una durada de 80 minuts, explica la història de dues joves directores daneses -Lea Glob i Mette Carla Albrechtsen- que convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica adreçada al sexe femení.

En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustracions. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s'obren més a càmera i la trama va prenent forma. Les directores s'adonen que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja són la pel·lícula que necessitaven fer.

Venus proposa una reflexió per parlar del sexe "real" des d'una perspectiva feminista i lliure d'estereotips. La quantitat de perspectives, raonaments i maneres diferents de viure la sexualitat, allunya a l'espectadora de la visió d'una sexualitat femenina "oficial", i rescata, en part, el pensament d'Anaïs Nin, autora referent de la literatura eròtica feminista de mitjans del segle XX.
Un cop d'atenció per reivindicar el paper de la dona com a ésser sexual actiu i per trencar la concepció de "dona objecte" que encara a dia d'avui viu en l'imaginari col·lectiu. Una pel·lícula necessària que trenca amb la concepció "masculinitzada" de la sexualitat femenina i que proposa a les dones un exercici d'obertura i autoanàlisi a través del qual reconnectar amb el seu desig i apoderar-se dins i fora del terreny sexual.

'Venus'
Dijous 7 de juny a les 19 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Argentona (Carrer Gran, 61, 1er pis. Argentona)
Entrada gratuïta i debat posterior.
Organitza: Ajuntament d'Argentona amb la col·laboració de la productora Clack i DocsBCN del mes i el suport de Centre d'Estudis Argentonins, L'Aula d'Extensió Universitària i Tecnocampus.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.