Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
El festival DocsBarcelona arriba a Mataró · CLACK El festival DocsBarcelona arriba a Mataró · CLACK
16/5
EL FESTIVAL DOCSBARCELONA ARRIBA A MATARÓ
El festival DocsBarcelona surt de la capital i estrena la secció "DocsBarcelona a Prop" portant alguns dels seus films seleccionats a 10 poblacions catalanes. Gràcies a la iniciativa de la cooperativa audiovisual Clack i de l'Ajuntament de Mataró, el proper dimecres 23 de maig al Cafè de Mar es podran veure dos llargmetratges del prestigiós festival de documentals, amb el ciclisme i el xamanisme com a protagonistes. A les 19 h es projectarà El Espanto i a les 20:30h Wonderful Losers, A Different World. L'entrada als dos documentals té un preu únic de 3 €.

A les 19 h es projectarà El Espanto (Argentina,2017, dirigida per Pablo Aparo i Martín Benchimol. El film situa l'acció en un recòndit poble d'Argentina, les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Tota dolència és tractada pels propis veïns excepte El Espanto, una rara malaltia que pateixen les dones i només es pot curar gràcies a les habilitats misterioses d'un peculiar ancià de les afores del poble, a qui cap marit vol que visiti la seva dona.

El segon documental, que es podrà veure a 2/4 de 9 del vespre, és Wonderful Losers, A Different World (Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia, Regne Unit 2017). El director liturà Arunas Matelis dirigeix un documental que viatja a les entranyes del ciclisme professional per mostrar tot el que no veuen els espectadors que seguixen les curses des de la televisió. Darrera els equips de l'elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s'estavellen, s'aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual als "meravellosos perdedors", aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d'equip.

L'entrada per veure els dos documentals té un cost de 3 euros. La participació de Mataró dins el festival és possible gràcies a l'Ajuntament de Mataró i de la cooperativa audiovisual Clack i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. De fet, des de l'any passat la capital del Maresme ja acull la iniciativa del Documental del Mes, que presenta mensualment un documental de gran prestigi.

DocsBarcelona celebra enguany la 21a edició del 16 al 27 de maig, projectant 41 documentals d'arreu del món com és el cas de Burkina Faso, Siria i Panamà, entre d'altres. La programació d'enguany compta amb una destacada selecció de documentals de producció catalana,molts dels quals tindran la seva estrena mundial a les pantalles del festival.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.