Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Estrena del documental 'Peiró42' a Madrid coincidint amb el Dia de la República · CLACK
9/4
ESTRENA DEL DOCUMENTAL 'PEIRÓ42' A MADRID COINCIDINT AMB EL DIA DE LA REPÚBLICA
La Fundación Anselmo Lorenzo, de la CNT, acull el 14 de abril un acte que porta per títol 'Joan Peiró: República, Anarcosindicalismo y Revolución'.

La Fundación Anselmo Lorenzo (FAL), vinculada a la CNT, i la productora audiovisual Clack han convocat pel proper dissabte 14 de abril, en commemoració de l'aniversari de la proclamació de la República Española el 1931, l'acte 'Joan Peiró: República, Anarcosindicalismo y Revolución', durant el qual tindrà lloc l'estrena a Madrid del documental 'Peiró42', presentat a Mataró, la ciutat on va viure Peiró a la seva etapa adulta, l'octubre de 2017.

L'acte se celebrarà a les 12:00 hores a la seu de la FAL (C/Peñuelas 41, Madrid) i després de la projecció del documental tindrà lloc una taula rodona que comptarà amb la participació de Juan Pablo Calero, doctor en Història Contemporània i professor d'Institut; Javier Antón, vocal de Memòria Històrica de la FAL; i Eloi Aymerich, director del documental 'Peiró 42', soci de la cooperativa audiovisual Clack i professor de Televisió a la Universitat TecnoCampus-UPF.

La voluntat dels organitzadors és indagar en la proposta espanyola del món anarcosindicalista català, que preconitzava la creació d'una "República Social Federal" que fos capaç d'unir la voluntat d'autogovern de Catalunya amb les reivindicacions socials de classe a tot Espanya.

Peiró42 és un projecte escènic documental que es va donar a conèixer el passat octubre a Mataró en un acte que va omplir de cap a cap al Teatre Monumental de la població. A Madrid es projectarà la versió subtitulada a l'espanyol de la versió documental del projecte.


Qui va ser Joan Peiró i Belis?
Joan Peiró i Belis (Hostafrancs, Barcelona, 1887-Paterna, València, 1942) va ser un dirigent anarcosindicalista català que, tot i ser autodidacta, va arribar a ser ministre d'Indústria de la República durant uns mesos, el 1936. Exiliat a França, va ser detingut per la Gestapo i entregat a les autoritats espanyoles. Davant la negativa de Peiró a convertir-se en un dirigent del nou Sindicat Vertical del franquisme, va ser afusellat a Paterna, al País Valencià, el 1942. El 1989 les seves restes es van traslladar al cementiri de Mataró, moment en què va rebre un gran homenatge ciutadà.


Trobareu la informació en castellà a la web de la FAL.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.