Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
'Les noies d'Alba Daurada', tant a Mataró com a Argentona dins del cicle 'El Documental del Mes' · CLACK
22/3
'LES NOIES D'ALBA DAURADA', TANT A MATARÓ COM A ARGENTONA DINS DEL CICLE 'EL DOCUMENTAL DEL MES'
"Què ha passat a Grècia?" es pregunta en veu alta el cineasta Håvard Bustnes a l'inici d'aquest inquietant documental. Les noies d'Alba Daurada és el film que es podrà veure al Cafè de Mar (Mataró) el proper dimecres 11 d'abril i a la Sala de Plens (Argentona) el dijous 12, totes dues sessions a les 19h en el marc del cicle 'El Documental del Mes'.

En els últims anys, la imatge d'un país amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s'encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.

Quan nombrosos membres destacats del partit són empresonats, les seves dones (entre elles la filla del líder Nikos Michaloliakos) agafen les regnes de la formació i continuen propagant-ne el missatge. Totes elles tenen la suficient experiència per evitar escletxes en el discurs oficial i s'asseguren que les entrevistes que els fan queden tal com volen. Però en un moment de distracció, el director marxa corrent amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partit neonazi. El material resultant, complementat amb imatges d'arxiu, no deixa cap dubte sobre el costat depravat d'aquest partit polític i revela l'abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar.

La programació del cicle 'El Documental del Mes', projecte nascut de les mans de Parallel40 l'any 2005 amb l'objectiu d'apropar documentals internacionals independents als espectadors catalans, celebra aquest mes les 10 projeccions de Mataró. La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i la universitat Tecnocampus.

A Argentona la iniciativa està promoguda per l'Ajuntament de la població amb el suport de Clack i DocsBarcelona del Mes i la col·laboració de Tecnocampus, Centre d'Estudis Argentonins i L'Aula d'Extensió Universitària.


LES NOIES D'ALBA DAURADA

AGENDA MATARÓ
Dimecres 11 d'abril a les 19:00 h a la sala Polivalent del Cafè de Mar (Carrer Santa Rita, 1 Mataró)
Entrada: 3 euros / 1 euro amb descompte d'estudiant Tecnocampus


AGENDA ARGENTONA
Dijous 12 d'abril a les 19:00 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament(Carrer Gran, 61, 1er pis. Argentona)
Entrada gratuïta
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.