Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
5/2
EL DOCUMENTAL 'PEIRÓ42' ES PRESENTA AL MUSEU DE L'EXILI DE LA JONQUERA
És una iniciativa de la Comissió Ciutadana Joan Peiró produïda per la cooperativa audiovisual Clack que es va estrenar a l'octubre al Teatre Monumental de Mataró

Després d'obtenir una immillorable rebuda el 21 d'octubre passat al Teatre Monumental de Mataró, el projecte escènic documental Peiró42 es presenta aquest divendres dia 16 al Museu de l'Exili de La Jonquera en el seu format de documental de 30 minuts de durada.

A l'acte, amb participació d'estudiants de la Universitat de Girona, hi prendrà part el director de Peiró42, Eloi Aymerich, el qual participarà també en una taula rodona en companyia de Chris Ealham, professor a la Saint Louis University de Madrid i especialista en l'anarquisme ibèric, que parlarà sota el títol Recuperando la memòria de Joan Peiró.

Peiró 42 és una iniciativa de la Comissió ciutadana de commemoració dels 75 anys de l'afusellament de Joan Peiró (1942-2017) produïda per la cooperativa audiovisual Clack que compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró i del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

A partir d'escenes de ficció, entrevistes, imatges d'arxiu i la recuperació de fonts documentals originals, la versió documental de Peiró42 exposa en primera persona els valors de l'anarcosindicalisme, el cooperativisme i la República.

"És una proposta multidisciplinar sobre la memòria històrica i els valors d'un dels mataronins més destacats del segle XX", explica Eloi Aymerich, el director del projecte, el qual compta amb el suport de Jessica Pérez Casas a la direcció d'actors, Laura Clos "Closca" i Sergi Corbera a la direcció d'art i Maria Salicrú-Maltas a la direcció musical.

La peça audiovisual compta amb intervencions dels historiadors Margarida Colomer, Pere Gabriel, Miquel Garau, Josep Puig Pla i Maria Salicrú-Maltas i amb les actuacions teatrals de Jaume Amatller "Notxa", David Pruna i Izaskun Larrea, tots tres vinculats a l'Aula de Teatre de Mataró.


Podeu veure més informació sobre l'acte al Museu Memorial de l'Exili aquí.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.