Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
El Documental del Mes reflexiona  sobre els deures a l'escola · CLACK
8/2
EL DOCUMENTAL DEL MES REFLEXIONA SOBRE ELS DEURES A L'ESCOLA
L'hora dels deures, de Ludovic Vieuille, es projecta el dimecres dia 14 de febrer a les 7 al Cafè de Mar de Mataró

Un pare filma l'esforç i el patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar els exercicis que li posen a l'escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d'un nen inquiet i imaginatiu. El pare s'implica a fons per entendre el problema i dedica una hora cada dia a ajudar-lo a fer els deures. Passen els dies, les setmanes i els anys, i observem com les ganes d'aprendre xoquen contra el fantasma del fracàs escolar. L'entranyable relació pare-fill, tota una muntanya russa d'emocions, ens revela amb humor les contradiccions del sistema educatiu francès.

Aquesta és la sinopsi de L'hora dels deures, un documental francès de 59 minuts que planteja el dilema que una part del viu de l'ensenyament i que es projecta el dimecres dia 14 a les 7 de la tarda al Cafè de Mar de Mataró dins El Documental del Mes.

El film planteja preguntes com aquesta: La intel·ligència d'un nen es mesura a partir de la seva habilitat per fer els deures que li imposen des del col·legi? Com això pot afectar a la seva autoestima i al seu futur desenvolupament emocional? Una petita perla cinematogràfica que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill amb el simple fet de dedicar una estona per fer els deures amb ell.


L'autor del documental, Ludovic Vieuille, és un director de cinema francès que també ha treballat com a càmera, editor i escriptor, entre d'altres. Ha signat una dotzena de documentals i curts de ficció, seleccionats en diversos festivals. És cofundador de l'empresa Girelle Production. El 2014, va escriure i va dirigir el curtmetratge "Pointe-Noire". Actualment està escrivint un llargmetratge i una nova sèrie, "Les Green Bonnet".

El documental ha rebut el Premi Amnistia Internacional Catalunya, DocsBarcelona (Catalunya, 2017), el Premi especial del jurat, Sundance (Estats Units, 2017), Selecció Oficial IDFA (Països Baixos, 2016) i el Premi "Human Values" i Premi del Jurat, Thessaloniki DFF (Grècia, 2016).

El cicle El Documental del Mes a la capital del Maresme l'impulsa la productora Clack amb la col·laboració de la Fundació Unió de Cooperadors, l'Ajuntament de Mataró i Tecnocampus però que en realitat és una iniciativa que funciona a nivell de tot Espanya promoguda per DocsBarcelona del Mes.

Com sempre, després del documental farem un debat sobre el film amb dos convidats especialistes en el tema.


'L'hora dels deures'
Dimecres 14 de gener a les 19 h a la sala Polivalent del Cafè de Mar (Carrer Santa Rita, 1 Mataró)
Entrada: 3 euros / 1 euro amb descompte d'estudiant Tecnocampus
Organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes. Amb la col·laboració de: L'Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors i Tecnocampus.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.