Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
El Documental del Mes denuncia l'explotació laboral a les fàbriques tèxtils de l'Índia · CLACK
2/1
EL DOCUMENTAL DEL MES DENUNCIA L'EXPLOTACIÓ LABORAL A LES FÀBRIQUES TÈXTILS DE L'ÍNDIA
'Machines', la primera pel·lícula de Rahul Jain, es projecta el dimecres dia 10 al Cafè de Mar de Mataró

Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de l'Índia. És el retrat d'una història "hipnòtica, laberíntica i desoladora" que es pot veure a Machines, la pel·lícula amb la qual debuta el cineasta Rahul Jain, nascut a Nova Delhi, crit a l'Himàlaia i educat als Estats Units, que es podrà veure dimecres dia 10 al Cafè de Mar dins El Documental del Mes.

Es tracta d'una coproducció entre l'Índia, Alemanya i Finlàndia, de 2016, que els crítics han tillat d'obra "valenta i personal", i durant la qual la càmera viatja pels passadissos d'aquest submón invisible, on humans i màquines són la mateixa cosa. De fet, el valor afegit del documental són les curtes converses que el director manté amb els treballadors, que descol·loquen els espectadors, durant els 75 minuts que dura la cinta.

Una mirada dura, i a la vegada d'una sensibilitat extraordinària, a l'explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que interpel·la directament l'espectador i li fa replantejar-se si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies.

El documental ha rebut el Premi Amnistia Internacional Catalunya, DocsBarcelona (Catalunya, 2017), el Premi especial del jurat, Sundance (Estats Units, 2017), Selecció Oficial IDFA (Països Baixos, 2016) i el Premi "Human Values" i Premi del Jurat, Thessaloniki DFF (Grècia, 2016).

El documental es projectarà dimecres dia 10 de gener a 2/4 de 8 del vespre a la sala d'actes del Cafè de Mar de Mataró dins del cicle El Documental del Mes, que a la capital del Maresme impulsa la productora Clack amb la col·laboració de la Fundació Unió de Cooperadors, l'Ajuntament de Mataró i Tecnocampus però que en realitat és una iniciativa que funciona a nivell de tot Espanya promoguda per DocsBarcelona del Mes.


'Machines'
Dimecres 10 de gener a les 19:30 h a la sala Polivalent del Cafè de Mar (Carrer Santa Rita, 1 Mataró)
Entrada: 3 euros / 1 euro amb descompte d'estudiant Tecnocampus
Organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes. Amb la col·laboració de: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors i TecnoCampus.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.