Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
6/10
UNA HISTÒRIA SOBRE LA DIGNITAT LABORAL REEMPRÈN EL CICLE 'EL DOCUMENTAL DEL MES' AL CAFÈ DE MAR
El proper dimecres 11 d'octubre a les 19:30h projectarem, al Cafè de Mar, 'La meva fàbrica'; un documental que relata els efectes de la crisi econòmica en una empresa constructora de vaixells de la ciutat alemanya de Wismar

Els ingressos d'un terç dels habitants de la ciutat alemanya de Wismar depenen de Wadan Yards, una empresa constructora de vaixells. L'agost de 2008 un inversor rus es queda l'empresa. El futur sembla segur. Però quan comença la crisi mundial, 5.000 llocs de treball entren en perill.

Aquest és el punt de partida de La meva fàbrica, documental produït el 2011 i de 100 minuts de durada que protagonitza la sessió d'octubre del cicle El Documental del Mes, promogut per la productora Clack al Cafè de Mar de Mataró. Aquesta projecció s'emmarca dins les activitats de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme, projectat impulsat des de la Generalitat a diferents punts de Catalunya i que a Mataró té la seu al Cafè de Mar.

El documental -una reflexió sobre la dignitat en el món del treball- explica la història que hi ha darrere d'una fàbrica de vaixells. "Si vols ser un constructor de vaixells, has d'haver nascut per ser-ho". Amb aquesta frase resumeix un dels protagonistes de La meva fàbrica la importància que té per a ell el seu lloc de treball. No es tracta només d'un sou, és també l'orgull d'un ofici, la dignitat aconseguida generació rere generació.

Perfil del director
Nascut a Alemanya, Dieter Schumann -director del documental- va estudiar direcció a la HFF de Potsdam després de dos anys treballant a alta mar. Entre 1983 i 1990 va dirigir diverses pel·lícules per a TV i cinema al DFA-Dokfilmstudio. Ha estat fundador i director de l'Institut de Cinema de la regió de Mecklemburg-Pomerània Occidental i actualment treballa com a cineasta i productor a la seva pròpia empresa, Filmmanufaktur Basthorster. El 2008 va ser guardonat amb la Ludwig-Reinhard-Kulturpreis, un premi a la trajectòria professional en el camp de la cultura.

Al debat posterior hi prendran part Andreu Bautis, del sindicat COS, i Lalo Plata, de Comissions Obreres.


La meva fàbrica
Dimecres 11 d'octubre a les 19:30 h a la sala Polivalent del Cafè de Mar (Carrer Santa Rita, 1 Mataró)
Entrada: 3 euros / 1 euro amb descompte d'estudiant Tecnocampus
Organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes. Amb la col·laboració de: Ateneu Cooperatiu del Maresme, Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i Tecnocampus


x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.