Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Estrenem 'El Documental del Mes' a Mataró amb 'Sonita' · CLACK
6/3
ESTRENEM 'EL DOCUMENTAL DEL MES' A MATARÓ AMB 'SONITA'
El proper dimecres 8 de març, Clack, com a productora audiovisual especialitzada en la producció de documentals, inicia una nova iniciativa que tindrà lloc al Cafè de Mar:
la programació del cicle 'El Documental del Mes'.

El projecte, nascut l'any 2005, té per objectiu apropar documentals internacionals independents als espectadors catalans.

Clack pretén d'aquesta manera convertir Cafè de Mar en un espai referent del documental d'autor a Mataró i comarca, tenint en compte que enlloc més del Maresme se celebra aquesta iniciativa.

El funcionament d''El Documental del Mes' és molt simple: des de DocsBarcelona del Mes (de Paral·lel 40, l'empresa que hi ha darrere de la iniciativa), se seleccionen i programen 11 documentals cada any que més de 70 sales a Catalunya, Espanya i Llatinoamèrica programen simultàniament, durant el mateix mes.

"Es tracta de documentals seleccionats i premiats en festivals internacionals que d'altra manera no arribarien a les pantalles del nostre país. Per això volem convertir la Sala Polivalent del Cafè de Mar en una sala de cinema un cop al mes a través del documental, una de les àrees de producció més clares de la nostra productora", explica Georgina Altarriba, membre de la cooperativa Clack i coordinadora del projecte. Les projeccions seran a Alta Definició real, assegurant una gran qualitat d'imatge.

CADA PRIMER DIMECRES DE MES
La idea de la productora és programar 'El Documental del Mes' durant tot el curs (des de l'octubre fins al maig), un total de 8 sessions, que es programaran el primer dimecres de mes a 2/4 de 8 del vespre. Hi haurà una petita introducció per part d'un membre de Clack Audiovisual, SCCL, contextualitzant el documental, i un breu debat posterior presentat per un professor del Tecnocampus que comptarà, a més, amb convidats especialistes en el tema de cada pel·lícula. L'entrada valdrà 3 euros.

La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i la universitat Tecnocampus. De fet, aquests passis s'inscriuen en el marc de la col·laboració que Clack té amb la universitat de la capital del Maresme, que compta amb un Grau de Mitjans Audiovisuals al qual acudeixen 600 alumnes. Tots aquests estudiants d'audiovisuals tindran un descompte a l'hora d'entrar a les sessions. Els professors d'aquest centre universitari hi tindran accés gratuït.

SONITA ESTRENA EL CICLE A MATARÓ
La primera cinta que es podrà veure a la capital del Maresme, el proper 8 de març, és Sonita, una pel·lícula de la directora iraniana Rokhsareh Ghaem Maghami, que va obrir la passada edició del festival DocsBarcelona –promogut també per Paral·lel 40- i és la vibrant història d'una jove rapera afganesa que denuncia la difícil situació de les dones a l'Afganistan a través de les seves cançons. Aquesta primera projecció coincideix amb el Dia Internacional de la Dona, i està inclosa dins els actes organitzats per aquesta efemèride a la capital del Maresme.

DADES D'AGENDA
Sonita
Dimecres 8 de març a les 19:30 h.
Cafè de Mar (Sala Polivalent) (Carrer Santa Rita, 1 Mataró).
Entrada: 3 euros / 1 euro amb descompte d'estudiant Tecnocampus.
Organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes. Amb la col·laboració de: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i Tecnocampus.
Web: http://documentaldelmes.clack.cat

FITXA TÈCNICA
Direcció: Max Kestner
Producció executiva: Sigrid Jonsson Dyekjær
Fotografia: Poul Meyer, Claus Mejling, Max Kestner, Kim Høgh Mikkelsen
Edició: Jakob Thuesen
So: Hans Møller
Música: Paul Leonard-Morgan
Producció: Danish Documentary Production
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.