Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
El Públic tanca una etapa després de cinc anys d'intensa feina en el territori · CLACK
20/12
EL PÚBLIC TANCA UNA ETAPA DESPRÉS DE CINC ANYS D'INTENSA FEINA EN EL TERRITORI
Coincidint amb el final de 2016, l'espai cultural El Públic de Mataró canvia per donar lloc a una nova etapa. Els dos impulsors que van arrancar el projecte cultural fa més de cinc anys han decidit desvincular-se de la marca El Públic i seguir els seus camins en àmbits diferents. La productora mataronina s'ha instal·lat al viver d'empreses d'economia social del Cafè de Mar, des d'on continuarà la seva activitat cultural i audiovisual. El cafè es transforma i muta de nom per passar a dir-se L'Altre, però manté el lideratge de Xandri Calsapeu per seguir treballant per ser un pol per la cultura al centre de la ciutat.

El Públic clou així un cicle de cinc anys d'intensa feina en el panorama cultural mataroní i d'haver programat més de 350 activitats en diverses expressions culturals i artístiques.

La sala, promoguda per l'emprenedor Xandri Calsapeu i la productora audiovisual Clack, ha acollit durant aquest lustre pràcticament vuitanta concerts, amb noms com Toti Soler, Ivette Nadal, Cris Juanico, Cesk Freixas, Joana Serrat o Núria Graham. La línia editorial dels concerts ha estat sempre programar amb criteri de proximitat, apostar per les bandes emergents del territori i incidir en la música cantada en llengua catalana.

Ubicat a Can Xammar de Mataró, l'espai ha format part durant aquest temps de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), cosa que ha possibilitat concerts com el del cantant nord-americà Josh Rouse o el d'Enric Montefusco, en el marc del Curtcircuit. També ha participat de cicles com el Circuit Folc o el Músiques Tranquil·les, en col·laboració amb el seu ens promotor, la Casa de la Música de Mataró. A més a més, durant les dues primeres temporades l'espai va acollir mensualment un cicle de jam session durant els mesos de tardor i hivern.

La música, però, no ha estat l'únic àmbit treballat dins d'aquest projecte. També s'han dut a terme cicles de dansa com #elpublicdansa o de poesia en col·laboració amb La Breu Edicions, desenes de presentacions de llibres i de documentals i festes com les Revetlles populars de Sant Joan de 2012 i 2013. De la mateixa manera l'espai ha acollit i fins i tot promogut projectes escènics que han servit de prova per a espectacles futurs, com Avui, Ovidi, una coproducció amb Òmnium Maresme estrenada al local de Can Xammar el 2014 i que recentment s'ha presentat al Festival Litterarum de Móra d'Ebre o al CAT de Gràcia de Barcelona.

Així mateix, un cop al mes s'han celebrat –sota el títol #uncafeamb- les xerrades prèvies a la inauguració de les exposicions que l'Associació Sant Lluc per l'Art organitza a la sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors. També en el propi espai s'han organitzat una trentena d'exposicions artístiques i fotogràfiques bàsicament d'autors mataronins o de la comarca. No han faltat presentacions de llibres, documentals i revistes o un debat sobre la cultura local durant la campanya electoral de les eleccions municipals del 2015 i també el seguiment de totes les nits electorals.

El Públic també s'ha consolidat com a residència d'activitats com les Info-Xerrades promogudes per Dones Reporteres de Mataró, que hi ha celebrat una tertúlia mensual, les activitats lúdiques d'ArTIJOC cada mes o del col·lectiu artístic El Dimarts del Llimoner, de llarga trajectòria a la ciutat.

Els promotors del projecte volen expressament el seu agraïment a tots aquells col·lectius i persones que han confiat en els promotors d'aquest equipament privat amb vocació de servei públic a la ciutat de Mataró i a la comarca. "Creiem que hem complert un cicle en el qual hem contribuït a mitigar el sotrac que vivia i viu encara la cultura de la ciutat; en aquests moments sortosament han sorgit i segueixen apareixent moltes iniciatives que permeten albirar un panorama molt més engrescador que quan vam fer néixer el projecte".
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.