Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Iniciem el cicle de diàlegs #PaísBasc #5anysdesprés · CLACK
3/11
INICIEM EL CICLE DE DIÀLEGS #PAÍSBASC #5ANYSDESPRÉS
Aquesta tardor s'han complert cinc anys de l'anunci del cessament definitiu de la violència per part d'ETA. Coincidint amb aquesta data, l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), amb la col·laboració de Clack, organitza el cicle de diàlegs El País Basc: cinc anys sense la violència d'ETA, amb l'objectiu de fomentar la reflexió sobre la situació política i social que viu el País Basc i els reptes de futur que encara la societat basca.

Aquest cicle de diàlegs segueix l'estela del darrer documental produït per Clack, Polifonia Basca, que conduït pel periodista Antoni Batista, radiografia la societat basca cinc anys després del cessament de la violència armada. El documental s'ha estrenat recentment a Euskal Telebista i properament s'emetrà per Televisió de Catalunya.

Com està digerint el poble basc el final d'ETA? Com s'estan cicatritzant les ferides provocades per cinquanta anys de violència armada? Com s'està construint el relat de la pau? Com es porten a terme els processos de reconciliació entre víctimes i victimaris? I, en definitiva, en quin punt es troba el procés de pacificació?

La història compartida dels darrers quaranta anys entre Catalunya i el País Basc mereix que l'evolució del conflicte basc segueixi sent observada des de casa nostra, especialment quan Catalunya també ha patit la violència terrorista d'ETA en nombrosos atemptats. Ara que les armes han callat, cal seguir parlant, més que mai, del procés de pacificació al País Basc.

Des de la posada en marxa el 2009, l'ICIP ha seguit de prop i ha donat a conèixer a Catalunya el conflicte basc, amb nombroses publicacions, entre les quals Ondas en el agua, de Carlos Martin Beristain, Galo Bilbao i Julián Ibáñez (2015).
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.